Com marca el refranyer popular, ahir hi va haver estiuet de Sant Martí i Puig-reig, immers des de dissabte en la celebració de la fira que du el nom d'aquest sant, se'n va poder aprofitar. Un sol radiant convidava a sortir de casa per gaudir del bon temps i d'un dia ideal per passejar i visitar la mostra que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la població.

Els expositors es van aplegar a la travessera urbana del nucli, als carrers Llobregat i Major. La major part del centenar de comerciants, un 70%, són del poble, i també hi havia entitats com Pensaments i Paraules, Mans Unides i Càritas, entre d'altres. Aquest espai estava complementat per l'exposició de vehicles. L'animació la van posar diferents activitats paral·leles. Una de les més animades va ser la cercavila de la 36 Trobada de gegants, que va recórrer el cor de la mostra amb la música en directe tant dels integrants de la l'Escola Municipal de Música de Puig-reig com dels membres de cada colla gegantera. En el ball final celebrat a la plaça Nova, a més de veure ballar les diferents colles participants, es va poder escoltar per primer cop en directe la nova música dels 6 nans locals, un arranjament obra del músic berguedà Xavier Guitó.

Una altra de les activitats que va aplegar un gran nombre de gent va ser el vermut Sant Martini, a la plaça del Mestre Badia. Abans de dinar aquest espai era un formiguer de veïns i de visitants que van aprofitar el bon temps per fer el vemut, gaudir del sol i de la música en directe a càrrec del grup de versions &Swing.