Els veïns de Berga que ho vulguin ja poden fer les seves aportacions, propostes o suggeriments, al projecte d'elaboració del reglament d'ocupació del balcó consistorial durant les festes de la Patum. Ho podran fer fins al 26 de novembre, presentant una instància genèrica via telemàtica o a través de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC).

Per fer-ho, caldrà ser major de 16 anys i serà necessari accedir a l'apartat de «Participació ciutadana en projectes normatius» inclòs en l'espai dedicat a la participació ciutadana del web municipal. En aquesta secció, els usuaris podran consultar i descarregar el document de síntesi del reglament d'ocupació del balcó consistorial durant les festes de la Patum. S'hi recullen els objectius i els problemes que es preveuen solucionar mitjançant la creació d'aquest reglament, han informat fonts municipals. A més, hi apareix l'enllaç al formulari de la instància genèrica que cal completar amb les aportacions corresponents.

La convocatòria de la consulta pública prèvia «és una iniciativa recollida en la legislació vigent sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern que permet que la ciutadania pugui incidir en l'elaboració i la revisió de normes i reglaments. Per tot això, la regidoria de Participació Popular ha impulsat aquesta consulta amb el vistiplau dels membres del Patronat de la Patum» han indicat fonts municipals.

Fonts municipals han explicat que aquesta és una iniciativa que «pretén regular la distribució de les 74 places de les grades que s'instal·len al balcó» per Patum. El nou reglament vol fer compatible la representació institucional i la ciutadana. De fet, a la Patum del 2018 ja es va obrir al públic el balcó consistorial. Des d'allà van seguir la festa 378 persones.