La companyia teatral La Moixa porta la seva primera estrena als escenaris al Berguedà. El muntatge amb el qual han triomfat a Bellver de Cerdanya, del qual han hagut de programar cinc funcions i que ja han vist més d'un miler d'espectadors, arriba aquest cap de setmana a Bagà i el proper a Berga. L'obra Políticament Indecente, de l'agrupació cerdana, va iniciar-se com una adaptació «senzilla» de l'obra Políticament Incorrecte de Ray Cooney. «En cap moment era fer una adaptació amb una personalitat tan sui generis», explica Carles Sánchez, director del muntatge i autor de l'adaptació.

«Mentre van anar passant els dies, l'obra va patir un procés camaleònic i va adquirir les pinzellades més actuals de cada episodi polític tant de Catalunya com d'Espanya, passades pel sedàs de la broma i la comèdia, de manera que es converteixen en una teràpia de riure». Tal com ha matisat Sánchez, es tracta de «treure ferro a la situació política».

La bona acollida de la proposta escènica a la Cerdanya va fer plantejar a la companyia d'exportar el muntatge al Berguedà, ja que alguns dels seus membres hi tenen vinculació. Així, demà, 18 de novembre, Políticament Indecente arriba al Casal de la Vila de Bagà a les 6 de la tarda i el proper dissabte, 24 de novembre, es presentarà al Teatre Patronat de Berga a 2/4 de 10 de la nit. Les entrades tindran un cost de 8 euros els adults i de 4 euros els joves fins als 12 anys.

La companyia està formada per un grup d'actors i actrius aficionats que s'han posat a la pell dels personatges de l'obra com, per exemple, el president Puiximón, el seu cap de gabinet, el Senyor Fuentes, o la diputada Rimades. Els noms dels protagonistes s'han adaptat perquè s'assemblin als de la situació política actual que viu el país en una història «plena d'accions, decisions i intrigues inesperades que fan néixer una obra divertida, distreta i actualitzada al món d'avui», han precisat els seus impulsors.