El govern de la CUP de Berga i el principal grup de l'oposició, el PDeCAT, s'han posat d'acord en determinades inversions de manteniment de la ciutat que s'han d'incloure en el pressupost del 2018. Tanmateix no coincideixen en l'import de les inversions. Mentre Ramon Minoves diu que s'acosten als 900.000 euros com demanava el seu grup, el regidor de Planificació Pressupostària Planificació Econòmica, Francesc Ribera, diu que són 83.000 euros.

Tal com va avançar aquest diari ahir, l'acord entre la CUP i el PDeCAT farà que aquest darrer grup s'abstingui faciliti així l'aprovació dels comptes municipals d'enguany en el proper ple del 22 de novembre. La CUP en té prou amb una majoria simple.

La partida més important sobre la qual hi ha discrepàncies és la d'asfaltatge de carrers. D'acord amb la proposta de pressupost de la CUP, aquesta inversió era de 150.000 euros. Ara se situarà en els 350.000 euros, que demana el PdeCAT, però que el regidor Francesc Ribera diu que ja estava prevista. «Ho hem acceptat perquè ja formava part dels nostres plans, ja que des del juliol s'està preparant la contractació d'una enquitranada que pujarà uns 350.000 euros» i que s'executarà al principi del 2019.

Tanmateix, el cap de files del PDeCAt diu que no és ben bé així. En el pressupost que el govern va portar al ple per tal d'aprovar-lo (una sessió que es va suspendre) la partida per aquesta actuació era de 150.000 euros, ha assegurat Minoves. «Carai quina casualitat que ara diguin que ja estava previst» i la partida sigui exactament del mateix import que demanava el PDeCAT. Ramon Minoves ha dit que el govern «ha vingut a les nostres posicions».

Per la seva banda, el regidor de Planificació Pressupostària ha dit que «l'Ajuntament, de la manera que ens el van deixar [CiU], no té capacitat per invertir amb recursos propis» perquè no té diners. Per això no haurien pogut acceptar invertir els 900.000 euros com els proposava el PDeCAT. El regidor Francesc Ribera ha dit que la proposta de despesa sobre la qual s'ha arribat a un acord «han estat un seguit de millores raonades» que ascendeixen a 83.000 euros. Ribera ha defensat que l'acord amb el PDeCAT ha estat possible «a partir que ens han fet propostes raonables» que no suposin la inversió de més de 900.000 euros que havia fet el principal grup a l'oposició ja que el consistori no té recursos per assumir-la i la CUP no vol endeutar l'Ajuntament. «És una línia vermella que no volem creuar», ha indicat.