Una classe magistral de zumba, una festa infantil amb la pallassa Trafalgar i Bernadette Cuxart, una sessió de ioga per a nadons, un taller de cuina i un tast de vins. Són les cinc activitats que enguany formen part de la campanya de Reis de Creu Roja Berguedà. L'objectiu? Atraure la participació de multitud de persones per recaptar fons per a la compra de joguines noves i material educatiu que els infants usuaris de l'entitat social rebran aquest Nadal. L'entitat manté la filosofia de la campanya iniciada fa sis anys: aconseguir beneficis a canvi d'oferir una proposta lúdica.

La xifra de nens i nenes de famílies ateses per serveis socials de Gironella, Puig-reig, Casserres, Cercs, Vilada, Bagà, Guardiola de Berguedà, Borredà i la Nou de Berguedà que participen en aquesta campanya s'ha mantingut en els darrers anys al voltant d'un centenar d'infants atesos entre aquestes nou poblacions del Berguedà, tenint en compte que a Berga la campanya de joguines es porta a terme des de Càritas Par-roquial de la ciutat.

La iniciativa impulsada fa sis anys ha tingut bona acollida, i és per això que es manté. Anteriorment, Creu Roja únicament recollia joguines que posteriorment es repartien entre els infants, però l'entitat va voler canviar el format i recaptar diners per poder destinar-los realment a les joguines i al material escolar que necessiten per cobrir les demandes dels infants.

Fins a mitjan desembre s'han organitzat tallers en què els monitors col·laboren de manera voluntària i els participants han de fer un donatiu per fer l'activitat. La sessió de zumba, ja plenament consolidada, tindrà lloc el proper divendres 23 de novembre a l'antiga sala Kambüa a càrrec d'Alter Sport i Kambüa, i donarà el tret de sortida a les sessions solidàries. Una altra de les propostes de més èxit és el taller de cuina que tindrà lloc el 12 de desembre i anirà a càr-rec del xef berguedà Pere Venturós, del restaurant Terra. Una de les activitats que s'han afegit a la programació després de la bona resposta dels darrers anys és el taller de ioga per a nadons, amb Gemma Estrada, que serà el 30 de novembre. Enguany s'ha incorporat una iniciativa nova: un tast de vins que conduirà la berguedana Sílvia Culell el divendres 14 de desembre. Per als més menuts també es manté la festa de la campa-nya, que és gratuïta, i que serà dissabte 24 de novembre a les 11 del matí. Els assistents podran esmorzar i gaudir de l'espectacle de la pallassa Trafalgar i Bernadette Cuxart.

Enguany, totes les activitats tindran lloc a Gironella, tot i que en espais diferents com l'església vella o la llar d'avis. Tota la informació i les inscripcions per participar als tallers es pot consultar a través dels telèfons 93 825 00 05 i 93 821 33 11. Els preus per participar-hi seran de 5 euros, per a la festa de zumba i la sessió de ioga; i de 15 euros, per al taller de cuina i el tast de vins. Algunes de les activitats tenen places limitades.

Un cop finalitzades les activitats, els voluntaris de Creu Roja Joventut treballaran contra rellotge per tenir a punt els paquets dels regals que es repartiran, abans de les festes de Nadal, a les famílies dels infants.