El Consell Comarcal del Berguedà, juntament amb ajuntaments, ha organitzat actes al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Divendres 23 de novembre, a 2/4 de 8, a la biblioteca de Puig-reig, es pot veure el documental "Ainhoa yo no soy esa", amb col.loqui posterior amb la directora. També el divendres 23, taller a càrrec de Piti Capella sobre comunicació no violenta, a les 10 al Casal Cívic de Berga.

La majoria d'actes es concentren a Berga, dissabte 24 de novembre. A les 10 al Casal Cívic hi ha organitzat un taller d'autodefensa feminista, organitzat per l'Associació de dones del Berguedà. A 2/4 de 8, a la Sala Casino, concert de Mariona Sagarra. I també dissabte 24, a les 7 al Local de joves de l'Ajuntament de Berga, Festa Jove amb la rapera Joina i Marina Tomàs i lliurament de premis del VIII Concurs "Nosaltres també diem no a la violència". En aquest concurs hi han participat tots els alumnes de quart d'ESO dels centres de secundària del Berguedà. Com a novetat d'enguany, l'acte de lliurament de premis tindrà un format més festiu. Es projectaran els vídeos guanyadors i es podran votar els cartells presentats.

El 29 de novembre, a l'Hotel d'Entitats de Berga, l'Associació Candela oferirà el taller "Dones actives. Desmuntem els micromasclismes quotidians". I per tancar els actes, divendres 30 de novembre a 2/4 de 8, es podrà veure el documental "Nobody is perfect", a la biblioteca de Puig-reig.

Durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981, el 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere . En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.