21 de novembre de 2018
21.11.2018

La carretera de Coll de Pal es manté tallada sense data

Una esllavissada de terres i arbres bloqueja la via per accedir a l'estació

20.11.2018 | 23:44
Màquina treballant a l'esllavissada de la carretera de Coll de Pal, ahir

La carretera BV-4024 de Bagà a Coll de Pal continua tancada al trànsit. Malgrat que el Consell Comarcal del Berguedà va anunciar dilluns al seu Twitter i la seva pàgina web que el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) havia anunciat la reobertura d'aquesta via, informació que van confirmar a aquest diari fonts de l'ens, ahir romania tallada al trànsit de vehicles. A diferència de dilluns, ahir, el Servei Català del Trànsit també recollia al seu mapa d'incidències viàries que aquesta carretera està tallada per una esllavissada que va tenir lloc divendres passat al punt quilomètric 6,5, que va arrossegar terres, pedres i arbres, al terme municipal de Guardiola.

Fonts de la Diputació de Barcelona, titular d'aquesta via que condueix a l'estació municipal baganesa de Coll de Pal que no està oberta al públic, van confirmar, ahir a la tarda a aquest diari, que aquesta carretera romania tallada. Operaris de l'empresa Castellot hi està duent a terme els treballs per reobrir la via al trànsit. Cal retirar les tones de terra, pedres i arbres que s'han desprès i han ocupat la calçada. Les fonts consultades no van poder precisar els dies que es trigarà a completar els treballs de retirada del material desprès del talús com a conseqüència de les abundants pluges.


Vies obertes

El camí fins al nucli de Fener i les masies de la zona sí que es va poder reobrir al trànsit, ahir al migdia, segons va confirmar a Regió7 Roser Jordana, regidora de Saldes.

El camí s'ha pogut reobrir al trànsit després dels treballs que hi va portar a terme una màquina piconadora per trencar els grans rocs esllavissats d'un talús. En total es calcula que hi van caure almenys 40 tones de material que va trencar el quitrà del ferm pel fort impacte de la caiguda. Un cop reoberta al trànsit, el govern de l'Ajuntament de Saldes ha de buscar una empresa especialitzada perquè faci un estudi que determini com s'ha de sanejar i estabilitzar el talús del qual es van desprendre els rocs. L'alcalde, Moisès Massana, ha fet una crida perquè les administracions els ajudin.

D'altra banda, fonts de la Diputació de Barcelona van explicar a aquest diari que una altra via que s'ha reobert al trànsit després de romandre 7 setmanes tancada és la BP-4654, la carretera que uneix Alpens (Osona) i Borredà (Berguedà). Aquest via es va haver de tancar el setembre per fer la reparació del pont a l'alçada del Cobert de Puigcercós. Aquests treballs van obligar a tallar completament la a via al trànsit. Fins ara a la sortida de Borredà, Alpens i Sant Agustí de Lluçanès ja s'indicava que el pont estava tallat per obres i la recomanació amb la ruta alternativa se senyalitzarà per la carretera de Berga-Manresa. L'actuació forma part dels treballs a la xarxa local de carreteres que tira endavant la Diputació de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit