El jutjat de guàrdia de Berga ha dictat l'ingrés a la presó de dos homes que van ser detinguts per haver entrat a robar en una casa de Cercs. A un d'ells ja li constava una ordre judicial de recerca. Un tercer detingut pels fets ha quedat en llibertat amb càrrecs. Tots tres són veïns de Barcelona, d'entre 25 i 34 anys, de nacionalitats albanesa i espanyola.

Els fets, segons van informar els Mossos d'Esquadra, van tenir lloc dijous passat, pels volts de les vuit del vespre, quan es va cometre un robatori en una casa de Cercs (Berguedà). El propietari de l'habitatge, en arribar, es va trobar una finestra forçada i les estances remenades. Els lladres havien sostret diners en efectiu i joies.

Ràpidament, els Mossos van muntar un dispositiu policial per localitzar els autors. Minuts després, una patrulla que estava fent un control a prop de Cercs, va veure com els ocupants d'un vehicle que s'acostava llençaven un objecte per la finestra.

Davant d'aquesta acció, els agents van aturar el vehicle i van identificar i escorcollar els tres ocupants. En l'escorcoll, se'ls van trobar les joies i els diners que coincidien amb el material que s'acabava de sostreure en el robatori. A més, també van comprovar que, per la finestra, havien llençat objectes susceptibles de ser utilitzats per cometre robatoris, com dos tornavisos, dos parells de guants i dues llanternes, entre d'altres.

Per aquest motiu, van detenir els tres homes, com a presumptes autors d'un robatori amb força. Un d'ells també tenia una ordre judicial pendent de recerca, presentació i detenció per un altre robatori amb força.

Els detinguts van passar divendres a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Berga. El jutge va decretar l'ingrés a la presó per a dos d'ells, i l'altre va quedar en llibertat amb càrrecs