La sisena edició de la Fira del Joc i de Nadal de Berga més que doblarà el nombre d'activitats al car-rer, que passen de les 4 el 2017 a les 9 d'enguany, segons va explicar ahir Òscar Garcia, de la companyia de Jocs l'Anònima i ànima de la mostra. El certamen tindrà lloc el 6 de desembre al passeig de la Indústria i s'hi prohibirà l'aparcament i la circulació de vehicles des de la plaça de Viladomat fins al carrer de Lluís Millet.

La fira «Jugues o et plantes» «ja està consolidada. Forma part del calendari mental dels berguedans i berguedanes», va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera. El consistori berguedà aporta 5.000 euros a la mostra.

El certamen, al qual els organitzadors esperen la visita d'entre 2.000 i 3.000 persones, es divideix en tres àmbits: l'espai Joc l'ocuparan jocs tradicionals, de construcció, gegants, els jocs del Tintín o l'Scrabble, i el dinamitzaran trenta monitors i monitores.

Enguany hi haurà nou propostes de carrer en lloc de quatre, entre les quals les bitlles, les rutlles, el bèlit o l'spiribol. A l'espai Nadal i també a l'espai Botigues hi haurà una dotzena d'artesans, d'entitats berguedanes i de firaires especialitzats en elements nadalencs i en el joc. Serà a la mateixa zona on s'ubicarà un espai reservat per als jocs de taula.

Paral·lelament, hi haurà nous concursos i campionats en el context de la fira i, enguany, s'ha programat una nova sessió de les Tardes de Joc: una jornada lúdica, gratuïta i oberta a tothom dedicada al joc de taula tradicional. L'activitat es farà dissabte, 1 de desembre, al Casal Cívic de Berga, situat a la plaça de Sant Joan, a les 5 de la tarda.