Gironella amplia la Fira de la Puríssima a la tarda amb tastos de productes agroalimentaris a la plaça de la Vila. La mostra se celebrarà el dia 8 de desembre amb el repartiment de l'escudella de blat de moro de protagonista. Enguany el cuiner convidat serà en Pere Venturós del Restaurant Terra de Berga. La consellera d'Empresa i Coneixement Maria Àngels Chacón inagurarà la mostra que comptarà amb l'habitual esmorzar popular, la trobada de geganters i grallers, les parades d'artesania, cantada de nadales, concurs de pessebres, la quina o demostració d'oficis i les parades de productes agroalimentaris.

En la presentació del certament, la regidora Maria Àngels Sallés ha explicat que enguany el consistori i l'Associació de Comerciants han redoblat la seva aposta per la vessant gastronòmica de la mostra. La primera cita serà el dia 5 de desembre amb la cinquena edició del sopar del blat de moro enguany a càrrec del cuiner Xavi Poll, xef d'El Taller Catèring. A més den la segona edició del De Puríssima Tapa, en què 9 establiments del poble oferiran tapes relacionades amb la festa.

El dia de la fira, l'església vella acollirà El rebost del blat on es donarà a conèixer el procés d'escairar el blat de moro a càrrec de Maria Costa i Jordi Claramunt de l'Escairador. També es farà un show cooking per mostrar les diferents maneres de cuinar aquest cereal segons el regidor de Truisme David Saborido.

Enguany la Fira de la Puríssima oferirà també tastos a la tarda. El dia 8 a partir de les 5 els comerciants del sector d'alimentació oferiran els seu productes a la plaça de la Vila. A les 6 es farà l'encesa de la il.luminació de Nadal.

El comerç comença al seva campanya

La Fira de la Puríssima marcarà l'arrencada de la campanya de Nadal del comerç local. Més de mig centenar d'establiments comercials obriran les seves portes. Núria Masfurroll, presidenta de l'Associació de Comerciants ha explicat que enguany es renova aquest a iniciativa amb l'edició d'un àlbum de cromos per descobrir la història del poble. Els cromos s'aconseguirà comprant ales botigues. Qui el completi entrarà en el sorteig d'una tauleta. A més també es farà el tradicional sorteig de 500 euros en vals de descompte.