Ramon Felipó va rebre, ahir divendres, un premi de l'Ateneu Barcelonès en la celebració del Dia de l'Ateneu. La institució li ha reconegut la seva trajectòria de servei a l'Ateneu, del que n'és soci i on fa pocs dies en va omplir la sala principal amb la presentació del seu darrer llibre La Ginesta. Felipó ha estat reconegut al costat de prohoms de la investigació com la a l'oceanògrafa, especialista en microbiologia marina Josefina Castellví i l'escriptor valencià Joan Francesc Mira.

Rosa Serra historiadora i directora de la revista L'Erol de l'Àmbit de Recerques del Berguedà va elogiar la figura i l'obra de Ramon Felipó, situant-lo en un complex que ella ha anomenat Univers Felipó definint-lo en tres planetes, un d'ells, el dels llocs vivencials: «Manresa (On va néixer) Granollers i Solsona on va viure una temporada i Barcelona que esdevé la ciutat de la adolescència i la joventut, la de la formació permanent, la de la seva vida; Londres que li obre els ulls al món; L'Alguer un espai entranyable ... i sempre, en qualsevol de les seves etapes vitals, Berga, la casa dels avis, l'arrel profunda en el mon local, que estima apassionadament», va dir la berguedana Serra.

De la crònica amb articles gairebé a tots els diaris del país ha passat a les publicacions, ja en té més d'una vintena. Ha escrit i publicat sobre tradicions patriòtiques i cultura popular i tradicional, llibres sobre Queralt, el Pi de les Tres Branques , La Patum i la última la Ginesta a la revista berguedana L'Erol.

L'historiadora Rosa Serra va definir en la seva intervenció a Felipó com una persona "amb caràcter, local i cosmopolita, rural i urbà, xafarder i investigador, pacient i impacient, gelós i generós,... apassionat i apassionant."

En el acte Joan Maluquer, vicepresident primer de l'Ateneu Barcelonès va informar de les noves fotografies de la cafeteria i de la decisió de la Junta d'anomenar quatre aules amb els noms de tres il·lustres escriptores que són Montserrat Roig, Maria-Mercè Marçal i Mercè Rodoreda, i de la primera sòcia de l'Ateneu Barcelonès Elionor Serra i Cisa.

Un documental ,l'entrega de guardons als socis d'honor i un Concert de Daniel Blanch al piano va precedir l'entrega de premis que va presentar el periodista de TV3 Toni Puntí.