L'associació BergaComercial El Vall canvia el format nadalenc d'enguany. A diferència dels anys anteriors, amb els llums de Nadal al llarg del passeig, els comericants aposten per la incorporació d'un arbre il·luminat a cada establiment i un concurs relacionat amb els contes tradicionals.

Ermínia Altarriba, col·laboradora de l'associació, explica que «aquesta idea ha sorgit per fomentar el petit comerç i de proximitat. A més a més, és una forma en què el client s'acosta als establiments i compra.» També ha afegit que «creiem que els llums en el passeig no tenien suficient força.»

A part dels diferents arbres il·luminats, es podrà participar en el concurs Busqueu, busqueu... I el conte amagat trobareu! Un concurs en el que cada arbre tindrà una frase d'un conte tradicional i el client haurà d'endevinar de quin relat pertany. Amb això, juntament amb la col·laboració de la Biblioteca Ramon Vinyes de Berga, es pretén fomentar la lectura tradicional, ha afirmat Altarriba.

En aquesta nova idea s'hi han adherit més de 40 establiments del Vall i amb un pressupost de 4000 euros. Dolors Fígols, també membre, ha volgut destacar que «els arbres de Nadal s'han creat amb fusta del Berguedà. Amb això, és una altra forma de fomentar el petit comerç.»

El premi consisteix en un patinet elèctric. La seva participació es pot fer al llarg de les festes nadalenques i el sorteig es durà a terme el proper 3 de gener de 2019.