Berga celebrarà durant dos caps de setmana consecutius la seva festa major d'hivern, coincidint amb Santa Eulàlia, patrona de la ciutat. L'Ajuntament de Berga ha tornat a programar, un any més, diverses activitats culturals dirigides a tots els públics amb l'objectiu d'ampliar aquesta celebració que, fins fa uns anys, se centrava en el lliurament del Premi a la Cultura, que de moment, ha quedat aturat.

Les activitats s'iniciaran diumenge, amb la passejada titulada «Un tomb per la vida de santa Eulàlia». Es tracta d'una ruta guiada per conèixer la vida de santa Eulàlia, la patrona de la ciutat, amb la visita a diversos espais que permetran a l'historiador Toni Gol parlar de la llegenda que l'envolta. El punt de trobada serà la plaça de Sant Pere a les 12 del migdia. Un cop finalitzada la passejada, la plaça del Forn serà l'escenari d'un concert-vermut a càrrec de Zel Duet. També a les 12, la plaça del Forn acollirà un espectacle infantil amb la pallassa Trafalgar. Diumenge mateix, a les 6 de la tarda, la Cobla Pirineu oferirà una audició de sardanes a la plaça de Sant Joan.

Les activitats continuaran el cap de setmana que ve. Dissabte 15, a les 7 de la tarda, la Banda i la Jove Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga oferiran el ja tradicional concert d'hivern a la plaça Viladomat. Durant el concert hi haurà una xocolatada per als assistents. La música protagonitzarà la darrera de les activitats. Serà dissabte a partir de les 10 de la nit amb un concert itinerant pel carrer Major amb Sound de Secà.