L'operació tornada del pont de la Puríssima del Pirineu va ser força esglaonada, ahir. Mentre dijous passat en la sortida hi va haver 8 hores de retencions a la C-16 en direcció al túnel del Cadí que van arribar a assolir els 16 quilòmetres, ahir diumenge hi va haver circulació amb retencions a la carretera C-16 però de menor intensitat. Malgrat això es van formar cues de fins a 12 quilòmetres a la tarda entre Berga, Cercs, la Nou i Guardiola de Berguedà a la C-16. Pel que fa a la C-14 al terme d'Organyà (Alt Urgell), les cues van ser de 15 quilometres a Organyà, segons va informar el Servei Català del Trànsit.

El trànsit dens, les retencions i les cues es van anar formant al llarg del dia d'ahir des de 2/4 d'11 del matí i al llarg de la jornada en diferents moments.

Les vies més afcetades van ser carreteres que connecten el Pirineu amb l'àrea metropoltina de Barcelona, com l'eix del Llobergat, la C-14 i també altres carreteres com la C-55, amb 5 quilòmetres de retencions a Castellbell i i el Vilar i Castellgalí, entre d'altres.