El govern de Berga ha convocat els joves d'entre 15 a 25 anys de la ciutat perquè el diumenge 23 de desembre a les 6 de la tarda participin en una trobada que té com a objectiu que facin propostes sobre què volen fer i quins usos donar a l'edifici de joventut, situat al número 13 del carrer del Mossèn Espelt. A la jornada participativa hi haurà música, un debat, tapes i un improshow. Així ho van explicar, ahir, la regidora de Joventut, Mònica Garcia, i la tècnica de l'àrea Janina Vilana. L'objectiu és que, d'aquesta trobada, en surti una pluja d'idees.

A partir d'ara el govern farà difusió d'aquesta convocatòria als centres educatius, a les xarxes i també a través de les entitats juvenils. L'edifici, de 370 metres quadrats, disposa d'una sala d'assaig insonoritzada, dues sales grans i una altra que es pot dividir en dues. A Berga «no hi ha un equipament adreçat als joves», va indicar la regidora Mònica Garcia. Paral·lelament a la tasca de contactar amb els joves perquè siguin ells els que diguin què necessiten, el govern treballa en la redacció d'un pla d'usos per a l'espai amb els tècnics de la Diputació.

Aquest edifici es va concebre en el mandat 2007-20011. La primera activitat que s'hi ha dut a terme ha estat enguany una exposició sobre el perill de les drogues. El local ocupa una planta semisoter-rània de 370 metres quadrats, els baixos del bloc de pisos de promoció pública del carrer Mossèn Espelt. Aquí hi havia hagut el magatzem de les brigades municipals i, anteriorment, el cementiri. El cost de l'edifici que es va anunciar el 2011 era de 165.725 euros. Per obrir-lo ha calgut reparar goteres, posar-hi portes, instal·lar la calefacció, l'alarma i Wi-Fi.