El govern de la CUP té previst convocar un nou concurs públic per cobrir la plaça d'interventor municipal, ja que el primer va quedar desert. El regidor Francesc RIbera s'ha defensat, al ple d'aquest dijous, de les crítiques del grup del PDeCAT arran de les seves declaracions que denuncien al govern d'haver contractat una interventora de manera irregular per substituir l'actual persona que ocupa el càrrec actualment, que es jubilarà quan acabi l'any.

El PDeCAT ha acusat el govern de la CUP d'actuar amb «favoritisme, i arbitrarietat i manca de planificació» atès que l'àrea de Recursos Humans havia fet un informe desfavorable del nomenament d'aquesta nova tècnica i també ha advertit «de la nul·litat de ple dret» atès que «no es compleixen els principis d'accés a la funció pública: igualtat, mèrit, capacitat i publicitat» segons consta als documents que ha fet públics el PDeCAT. Igualment, han denunciat que hi ha un informe de l'interventor municipal -que és qui es jubila-, «per o haver seguit el procediment adequat». Francesc RIbera ha explicat al ple que el concurs que s'havia convocat a l'estiu, al qual estava previst que s'hi presentessin més de mitja dotzena de persones, va quedar desert "perquè el dia de l'examen no s'hi va presentar ningú". En aquest sentit, Ribera ha afegit que per evitar que el mes de gener l'ajuntament de Berga es quedés sense interventor i també sense comptable -ja que també ocupa aquest càrrec- es va optar per recórrer a borses de treball de tècnics d'intervenció d'altres ajuntaments veïns per cobrir la plaça de manera temporal.

Ribera ha retret al grup de l'oposició de "fer el ridícul" per "no haver demanat la informació als responsables del govern o als tècnics abans de fer un comunicat als mitjans de comunicació". El regidor recordava que "el concurs es tornarà a convocar i està al damunt de la taula per tornar-lo a convocar, però comporta un procés i un temps". És per això, ha argumentat, que el govern de la CUP ha optat per una solució temporal que ha consistit en la contractació de manera provisional d'una tècnica que pugui assumir les feines de coordinació dels comptes i d'intervenció. Per a Ribera, el "ridícul" del PDeCAT es basa en diferents motius. El regidor ha explicat que la persona contractada té els mèrits demostrats per ocupar el càrrec en un altre concurs, "similar al que es va convocar a Berga"; també perquè enlloc d'arbitrarietat han aplicat "la responsabilitat" per evitar un mal major el mes de gener. "Saben què hauria suposat quedar-nos sense comptable?", ha demanat als regidors del PDeCAT.

Ribera també els ha dit que tampoc els podien acusar de manca de planificació, "han tornat a fer el rídicul, perquè fa mesos que es va planificar el concurs", tot i que va quedar desert. Finalment, Ribera els ha criticat per haver fet públics documents i dades que se salten els articles del ROM pel que fa a la confidencialitat de la informació. "ELs demano que facin opocisió, fiscalitzin la nostra feina i si detecten errors de gestió ho diguin, però que no facin electoralisme i que no posin en qüestió l'honorabilitat dels treballadors ni de les seves capacitats". Ribera ha admès que en ocasions "cometem errors" i ha reblat: "detectin-los perquè no n'encerten ni un i ens donen temps gairebé sempre a corregir-los".