La Sant Silvestre torna, puntualment a Berga, el darrer dia de l'any. El Club Atlètic Berga i l'Ajuntament de Berga. Els organitzadors esperen mantenir el mateix poder de convocatòria dels anys anteriors amb una cursa amb més animació i enguany, amb la presència de la campanya #VullLaNit per aconseguir unes festes lliures de violència sexista a la ciutat.

El president del Club Atlètic Berga, Joan Torrents, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez, han presentat aquesta tarda els detalls de l'esdeveniment que tindrà com a epicentre la zona del passeig de la Indústria. A les 5 de la tarda s'iniciaran les curses infantils (un total de 9 i dividides segons categories d'edat) i el tret de sortida a la cursa de 5 quilòmetres serà a 2/4 de 7 de la tarda. Torrents ha avançat que enguany hi tornarà a haver-hi l'actuació musical del grup We Are Us, i que, a més a més, s'incrementarà l'animació en diferents punts del recorregut que travessarà la ciutat de Berga a Berga, com ja és habitual.

Les inscripcions per participar a la XIX Cursa de Sant Silvestre són obertes i es poden fer al portal web www.clubatleticberga.com i a les botigues Tandem Sports, Intersport Serra Martí, Rios Running i Costa Esports de Berga i Costa Esports Gironella. El preu de la inscripció serà de 5 euros pels infants fins a 11 anys i de 12 euros pels corredors i corredores de la cursa de 5 quilòmetres. A partir del 29 de desembre, el preu serà de 15 euros. L'entrega dels dorsals es realitzarà a l'Hotel d'Entitats (antic Centre Cívic) el diumenge, 30 de desembre, de 10 a 14h i de 16 a 20h. En el cas de la cursa de 5km també es podrà recollir el dorsal el dilluns, 31 de desembre, de 10 a 18h mentre que els participants de les curses infantils també tindran la possibilitat d'obtenir el dorsal el mateix dia de la cursa, de 10 a 14h a l'Hotel d'Entitats i de 15 a 16h al Passeig de la Indústria. Els assistents rebran una samarreta tècnica commemorativa, a banda d'una bossa del corredor i podran participar en sortejos de diferents productes. Per altra banda, hi haurà premis a les millors disfresses.

El regidor d'Esports, Ivan Sánchez, ha reconegut "l'esforç que han fet els organitzadors de la cursa en els darrers anys per consolidar-la com una de les més participades i concorregudes de la Catalunya Central". En aquest sentit, Sánchez ha fet una crida als berguedans i als veïns de comarques del voltant a participar-hi, així com també ha demanat als berguedans que no hi participin que tinguin paciència "pels desplaçaments a peu i en vehicle durant aquella tarda". Per altra banda, ha anunciat que el consistori ha afegit a la programació d'activitats paral·leles una sessió de zumba, que anirà a càrrec del centre esportiu El Tossalet, en aquest cas, amb cançons no sexistes.

#VullLaNit per les festes de Nadal

La campanya #VullLaNit per aconseguir que les nits de Berga estiguin lliures de violència sexual també tindrà presència a la ciutat durant les festes de Nadal. La regidora de Joventut, Mònica Garcia, ha explicat que la iniciativa tindrà impacte les nits de Nadal, una de les èpoques de l'any amb més activitat als locals d'oci nocturn de Berga, i especialment, la nit de Cap d'Any. Garcia ha detallat que la tarda del 31 de desembre, especialment durant el desenvolupament de la cursa de Sant Silvestre, a la zona del Vall dos educadors faran difusió sobre la campanya i conscienciaran els joves, especialment, per viure nits lliure de sexisme.

A més a més, durant la nit de Cap d'Any, a la plaça de Sant Joan hi haurà instal·lat un Punt Lila, de la 1 a les 6 de la matinada, per atendre les persones que vulguin rebre informació i per fer difusió de la campanya amb un fulletó editat especialment per les festes de Nadal: Les 12 campanades per una festa lliure de violència sexual on es donen consells per gaudir d'una nit de festa sense caure en actituds sexistes i de denunciar-les en el cas de detectar-ne alguna. Per altra banda, els participants a la Sant Silvestre, rebran, a la bossa del corredor, també material de difusió d'aquesta campanya i el logotip de #VullLaNit formarà part del dorsal. Aquesta campanya va néixer just fa un any de la mà de l'Ajuntament de Berga i amb la implicació d'algunes entitats i locals d'oci nocturn. Després d'haver tingut presència en diverses festes de la ciutat i amb un total de 200 persones formades en diverses sessions, Garcia ha avançat que està previst que es diguin a terme noves formacions després de la demanda d'entitats i responsables dels locals. Tal i com ha avançat la regidora, en els propers mesos la campanya tindrà continuïtat. "Després d'haver fet un salt quantitatiu, especialment a partir de les festes de la Patum, ara treballem per un salt qualitatiu i amb resultats", ha afirmat.