Junts per Catalunya de Puig-reig ha designat la coneguda soprano i professora de cant Araceli Esquerra com a cap de llista per a les pròximes eleccions municipals. La formació va donar a conèixer la seva cap de cartell divendres al vespre en una celebració de primàries que, però, no tenia cap altre candidat. Dissabte al migdia la formació va fer la presentació oficial en societat de la seva nova cara visible.

El grup de treball del partit feia mesos que preparava la possible candidatura d'Esquerra a les municipals a fi i efecte de fer ara la presentació. Junts per Catalunya té la voluntat d'obrir la cursa preelectoral el mes de gener amb actes a tot el municipi que obri el projecte als veïns. Araceli Esquerra ha explicat que afronta la candidatura amb molta il·lusió per portar a terme un projecte de «renovació total per als pròxims dotze anys» tant de Puig-reig com de la candidatura del partit, amb una llista renovada. Araceli Esquerra ha afirmat que té tot el suport del partit en l'àmbit nacional, fet que l'ha ajudat a prendre la decisió final d'afrontar el repte, el qual ha definit com un «servei a Puig-reig per lluitar pel poble i la seva gent», més que no pas un repte personal. Araceli Esquerra, nascuda a Berga, ja havia fet política local a les llistes electorals de la capital comarcal de Jaume Fargell els anys 1999 i 2003. Des del 2006 estava desvinculada de la política per tal de prioritzar la seva família i professió. Des de fa quinze anys viu a Puig-reig. Ara ha decidit tornar a la gestió municipal després que el grup de Junts per Catalunya li ho demanés fa mesos. «Ara el partit volia una renovació total per mirar de tornar a guanyar les eleccions i m'ho van oferir... vaig estar mesos rumiant-m'ho i després de parlar-ho amb la família vaig decidir tirar-ho endavant». La seva candidatura s'ha portat en secret al poble per tal de poder treballar-la bé, segons ha remarcat.

Esquerra treballa des de fa 21 anys al Palau de la Música Catalana, on forma part del Cor professional de Cambra. També és docent a l'Escola Municipal de Música, la qual cosa fa que visqui a mig camí entre Puig-reig i Barcelona.