El projecte «Vull la nit», que impulsa l'Ajuntament de Berga per promoure unes festes lliures de sexime al municipi, torna aquest Cap d'Any. El govern ha previst una nova campanya d'accions que giren entorn de les 12 campanades de la nit de Cap d'Any, s'ha dissenyat nou material de difusió elaborat per la il·lustradora Mar Guixé, que ja s'ha difós a les xarxes socials oficials de la iniciativa, a Twitter (@vull_la_nit) i Instagram (@vull_la_nit).

Fonts municipals han indicat que és un fullet que «insta els joves a no protagonitzar actituds masclistes amb una dotzena de frases que descriuen situacions i comportaments relacionats amb la violència sexual».

D'altra banda, Berga tornarà a tenir un punt lila. Serà a la plaça de Sant Joan la nit i matinada de Cap d'Any. Es tracta d'un servei professional d'informació i acompanyament per a la prevenció i detecció de situacions de violència sexista que poden sorgir en espais d'oci nocturn que funcionarà d'1 a 6 de la matinada.

«Vull la nit!» també serà present a les curses de Sant Silvestre dilluns. El participants lluiran al dorsal el logotip de «Vull la nit!» i tindran el tríptic de la campanya a la bossa que se'ls lliura, hi haurà una classe de zumba amb cançons i coreografies no sexistes abans de la prova a càrrec del Centre Esportiu El Tossalet i dues educadores de carrer que informaran als espectadors de la cursa sobre el projecte.