El Teatre Municipal de Berga ha patit aquest dimecres una inundació provocada per l'avaria mecànica d'una vàlvula del sistema antiincendis de l'equipament, segons han explicat fonts de l'empresa Extintors Molera, encarregada del manteniment dels equips contraincendis de l'equipament. El sistema de seguretat de l'edifici deixa anar una cortina d'aigua quan detecta fum o una temperatura massa elevada. Aquesta matinada el sistema ha saltat per una avaria d'una de les vàvules i l'aigua ha inundat la part de sota l'escenari i també una zona menor del pati de butaques, a la platea. Segons fonts dels Bombers, s'han vessat 3.000 litres d'aigua.

Segons fonts de l'empresa encarregada del manteniment dels equips antiincendis, «una de les vàlvules ha fallat i ha fet que s'activés la cortina d'aigua. El que ha passat es podria comparar amb una fuita d'una canonada, salvant les distàncies», ha explicat a Regió7 un dels responsables de l'empresa a aquest diari.

L'aigua que ha caigut des de la zona del teló, que separa la platea de l'escenari, ha afectat a la zona inferior d'aquest i també, en menor mesura, el tram del pati de butaques de la platea més a tocar de l'escenari. L'aigua també ha produit desperfectes al sistema elèctric de l'equipament i ha deixat xop el teló. Per a Ribera, un dels principals objectius, aquest dimecres, assecar totalment el teló amb bombes de calor i engegant la calefacció. «El teló és de vellut i volem evitar que pugui desprendre's del pes que ha agafat amb l'aigua», ha concretat.

L'Ajuntament resta ara a l'espera de disposar de l'informe que valori els d'anys provocats per l'aigua i saber quines són les actuacions necessàries per tornar a posar a punt la sala. Ribera desconeixia aquest matí quin era el grau d'afectació de l'equipament i ha dit que caldrà esperar per saber quan es poden reprendre les activitats. A hores d'ara, la funció dels Pastorets programada per diumenge podria suspendre's, tot i que no s'ha pres cap decisió al respecte.

L'aigua que ha entrat a l'edifici s'ha filtrat per les parets i ha sortit a l'exterior per la zona del carrer de les Estaselles i per la Ronda Moreta. La Policia Local de Berga ha tallat la part final d'aquest carrer per precaució, ja que l'aigua ha deixat xopa la vorera i la calçada.

Per a extreure l'aigua, els Bombers han fet servir una motobomba i es plantejaven fer una rasa per acabar de buidar la zona afectada, segons han explicat a aquest diari fonts del cos d'emergències. En la inundació hi ha treballat una dotació i també la Brigada Municipal de Berga.