Jordi Sabata i Freixa és oficialment el candidat del PDeCAT de Berga per concórrer a les eleccions municipals del proper maig. La militància del partit va celebrar, anit, l'assemblea per ratificar Jordi Sabata, l'únic candidat que s'havia presentat per ser l'alcaldable de la formació per als comicis d'enguany.

Els associats del PDeCAT han acceptat, per majoria, l'única proposta presentada. En total van votar a l'assemblea 34 persones, de les quals 29 van votar a favor de Sabata i únicament 5 van fer-ho en contra. És a dir, l'elecció del nou candidat va tenir el 85% dels vots que es van emetre a la reunió celebrada ahir a a nit al local de la formació.

El president del comitè local, Ramon Bajona, va recordar que perquè Sabata pogués presentar-se com a candidat, calia que l'executiva l'avalés, ja que no és militant del partit. El procés que ja va efectuar-se el desembre passat. Com que no hi havia cap altre candidat, es va procedir a la votació, que va ser favorable. «Estem satisfets perquè és la proposta que havíem treballat des del principi», va dir.

Per la seva banda, Sabata -que és independent- va mostrar-se satisfet d'haver rebut el suport de la militància i va assegurar que a partir d'ara treballarà per crear un «projecte il·lusionant i de ciutat». De moment ha «acumulat coneixement per començar a treballar per construir el projecte des del partit i des de fora, que sigui de totes les persones i potent». El proper pas és construir una llista i treballar amb el programa a partir de propostes que puguin rebre de les converses amb els veïns i les entitats. Ahir no va donar a conèixer cap nom, tot i que va recordar que el seu objectiu és la «renovació i transversalitat».