L'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà i l'Ajuntament de Berga han obert les inscripcions per participar a la Berga Trail d'enguany, que tornarà a ser Gran Premi de la Diputació de Barcelona. L'esdeveniment es renova, segons l'organització, amb la voluntat de seguir sent referent en les curses de muntanya d'arreu del país, especialment en la seva cursa estrella: la Berga Trail, Sky Marathon, coneguda com la marató de muntanya de Berga.

A banda d'haver canviat radicalment la imatge de la cursa, donant-li un aire totalment nou, la novetat més destacable d'enguany és que les curses de la marató, de 43 quilòmetres i 3.240 metres de desnivell positiu; la Berga Trail Sky Race, de 25 quilòmetres i 1.880 metres de desnivell positiu; i la Berga Trail Express, de 14 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, es disputaran el dissabte dia 8 de juny, i la d'infants es disputarà diumenge dia 9 de juny. D'aquesta manera, al voltant d'aquestes curses, s'ha volgut impulsar l'organització de moltes més activitats per tal de convertir el segon cap de setmana de juny en una festa del trailrunning al Berguedà.

La darrera gran diferència respecte a les edicions anteriors és que els qui aconsegueixin acabar la marató de Berga obtindran 3 punts Itra, i els qui arribin a la línia de meta de la Berga Trail Sky Race obtindran 1 punt Itra. Les inscripcions ja es poden fer a través del web de la competició www.bergatrail.com, on també hi ha tota la informació.