21 de gener de 2019
21.01.2019

L'Ajuntament de Casserres aprova declarar-se com a municipi antifeixista

Altres consistoris com el de Berga també ho han fet

21.01.2019 | 20:25

El ple de l'Ajuntament de Casserres ha aprovat declarar-se municipi antifeixista. Així s'ha aporvat en el darrer ple municipal a través d'una moció presentada pel grup d'ERC a instàncies del Comitè de Defensa de la República (CDR) del poble. Aquesta moció es va aprovar amb els 7 vots favorables de ERC. Els dos regidors del grup de PDeCAT no van poder assistir al ple per motius personals i van excusar la seva absència.

La proposta aprovada preveu que Casserres com a municipi antifeixista, el consistori «no permeti la celebració de cap acte on es faci apologia del racisme, de la xenofòbia, del genocidi o de la discriminació». Així mateix que l'Ajuntament «comdeni formalment totes les manifestacions i declaracions que facin apologia del racisme, la xenofòbia, dels genocidi o de la discriminació contra els dretsw humans». Aixi mateix que que la'dministració local «es personi com acusació popular contra qualsevol acte delictiu d'aquest tiopus que, pressumptamentm, s'hagi produit al municipi».

El punt cinquè de la moció aprovada detalla que «davant qualsevol pintada que aparegui al municipi, relacionada amb l'apologia de l aviolència i la intimidació cap a altre spersones pel seu origen, condició social, convicció ideològica o opció sexual i demès actes vandàlics als establiments del nostre municipi, faci una denuncia pública i institucional mostrant la seva condmena i donant recolzament als agredits, i es faci càrrec de les despeses de neteja o reparació». Així mateix l'acor dpreveu que per garantir la condemna de l'apologia del racisme, la xenofòbia, el genocidi o la discriminació «actuï subsidiàriament, denunciant aquestes actituds a les autoritats policials».
Casserres s'afegix a municipis com Berga que va declarar-se antifeixista el novembre passat aprovant una moció similar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit