22 de gener de 2019
22.01.2019
Regió7

Avià és finalista d'un premi internacional per l'aposta pel medi ambient

La candidatura avianesa ha estat seleccionada entre 94 propostes presentades per 28 països

21.01.2019 | 22:27
Plaques solars a l'edifici de l'escola d'Avià

Avià és finalista del guardó internacional atorgat per la fundació canadenca amb base a Mont-real, Newcities, que «treballa per promoure nous models de ciutat sostenibles que promoguin el benestar dels seus ciutadans».

Avià ha estat seleccionada entre 94 iniciatives presentades per 45 ciutats de 28 països i 6 continents pel programa de sostenibilitat ambiental, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Josep Subirana. El guanyador de les les tres ciutats finalistes serà anunciat el mes de febrer després d'una segona tanda.

Subirana ha dit que la fundació ha valorat molt positivament el projecte «Avià per un bon clima», que «presenta un model de sostenibilitat integral de sostenibilitat, estalvi i reducció d'emissions».

El model d'Avià «presenta beneficis microeconòmics sobre l'economia local pública i privada que han estat molt ben valorats pel jurat, format per una comissió d'experts internacionals, i també i macroeconòmics si el model d'Avià s'aplica a tot el país».

La proposta avianesa es basa «en un ens públic que prioritzi la reducció d'emissions i estalvi que es reverteixi al vilatà en forma de regulacions i ajudes per reduir emissions i incrementar l'estalvi privat», ha indicat Subirana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit