23 de gener de 2019
23.01.2019
Regió7

La Plataforma de suport a Venturós busca voluntaris per una performance a Berga

La ciutat acull una acció a favor de la llibertat d'expressió el 16 de febrer

23.01.2019 | 13:54

La Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga, credaa l'any passat per tal de donar suport a l'alcaldessa inhabilitada de la ciutat Montse Venturós, ha fet una crida per trobar un centenar de persones per participar en una performance en defensa de la llibertat d'expressió.

Sota el lema  «Prou amputacions!», el proper dissabte 16 de febrer a 2/4 d'1 del migdia, el carrer Major de la ciutat, esdevindrà l'escenari d'aquesta acció que tindrà diferents escenes per simbolitzar els atacs a la llibertat d'expressió que s'estan vivint a Catalunya, entre d'altres llocs de l'estat.
En la primera de les set escenes previstes es veu una persona al mig de la plaça de Sant Joan comença a cridar per la llibertat d'expressió. Seguidament una altra persona surt a escena tapant-li la boca i silenciant-la. Les dues persones lluiten. A continuació uan tercera persona s'afegeix a les dues primeres i intenta tapar-los la boca i així es va repetint l'acció d'intentar silenciar als personatges anteriors. Una metàfora dels intents per silenciar les veus que l'establisment no rep de bon grat. Així es va formant una cua de gent al llarg del cèntric carrer Major «tots tapant la boca de la persona que tenen davant fins arribar a la plaça de Sant Pere» segons han explicat fonts de la plataforma. Els organitzadors preveuen que s'hi pot afegir públic allà mateix i que hauria de ser possible arribar com a mínim a les 100 persones segons ha explicat a Regió7 Ernst Krose, un dels promotors d'aquesta proposta que compat amb l'assessorament escènic de la berguedana Lydia Canals, directora de Tràfec Teatre així com també del fotògraf Jordi Plana que també col·labora en aquest muntatge.

Les mateixes fonts han indicat que una vegada la corrua de participants arribin a la plaça de Sant Pere «un acaba ofegant l'altre» i tots els personatges queden «a terra com morts enmig d'un gran silenci, fins que amb un fil d'oxigen[ qyue les queda] cadascú comença a inflar un globus blanc on hi ha escrites tot de paraules». La darrera escena serà una gran explosió de globus i el crit de les veus silenciades per tota la plaça clamant: llibertat!
Fonts de l'organització han explicat que «s'emetran discursos i veus internacionals que hagin estat silenciades al llarg de la història». Justament Jordi Plana serà l'encarregat de fer una selecció d'aquests discursos i intervencions arreu del món.
L'organització demana a les persones interessades que s'inscriguin:(democraciavstribunals@gmail.com) «per garantir que cobrim el nombre de gent requerit» La durada de l'acció serà inferior a una hora i es preveu fer un assaig el divendres 8 de febrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook