Un total de 302 alumnes van quedar afectats aquest dijous per la suspensió del transport escolar per la nevada a la comarca del Berguedà i no van poder anar l'escola. El Consell Comarcal va suspendre 15 línies de transport escolar amb l'objectiu d'evitar "tot risc innecessari". La nevada va deixar fins a 13 centímetres de gruix.

A Berga, la majoria d'escoles de primària i secundària van obrir les seves portes per oferir serveis mínims, però algun centre va tancar al llarg del matí a causa de l'absència d'alumnes i, en alguns casos, per la manca de professors. Això va provocar que els parcs infantils de la capital del Berguedà s'omplíssin d'infants.

El berguedà Oriol Díaz explicava que havien d'anar a esquiar a la Molina però davant la "perillositat" s'havia suspès l'activitat, pel que es va quedar a casa aquest dijous. Amb la seva àvia van aprofitar per anar al parc. Tampoc va anar a l'escola l'Aitor Garcia ni el seu germà Kevin. Malgrat que hi havia serveis mínims "ja ens havien col·locat", deia el gran. La Irene Sànchez també va faltar aquest dijous a classe i va aprofitar "per fer ninots i jugar amb la neu" amb el seu pare.