Els Mossos d'Esquadra estan buscant el jove de 16 anys de la Seu d'Urgell J. A.A., que el dia 21 de gener va fugir del centre terapèutic de la masia Valldaura, ubicat al terme municipal d'Olvan, on estava ingressat en règim obert des del 14 de gener, segons han confirmat a aquest diari fonts de Valldaura. Aquest centre està especialitzat en l'atenció de joves amb trastorns de conducta o patologia dual. El jove es va escapar amb dos companys més.

El noi havia arribat a Valldaura procedent d'un centre de la Seu d'Urgell i tenia una ordre d'allu-nyament dels seus progenitors. El jove té un trastorn que faria que fos violent. L'estiu passat hauria amenaçat el seu pare amb un ganivet. La tutela de l'adolescent està en mans de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.

Fonts del centre terapèutic de Valldauran han explicat que quan es van adonar que el noi havia fet una sortida no autoritzada van activar el protocol habitual en aquests casos. En primer lloc, els professionals del centre fan una cerca del jove pels entorns més propers a la masia. En el cas de resultar infructosa, es procedeix a comunicar-ne la desaparició als Mossos d'Esquadra a través dels mecanismes establertes. En tercer lloc, es comunica la desaparició als tutors legals del menor, en aquest cas la DGAIA. En darrera isntància s'informa la família. En aquest cas, es va contactar amb una tieta del noi fugitiu amb qui té «un bon vincle emocional». De fet, el noi hi hauria contactat utilitzant diferents punts de la ciutat de Barcelona que tenen connexió oberta de wifi. Ahir al vespre encara no havia estat localitzat.

Fonts del centre han explicat que, un cop s'ha fet la comunicació de la desaparició, continuen en contacte amb la policia i els tutors legals per tal de treballar de maenra coordinada fins que es trobi el noi.