L'Ajuntament de Berga ha aprovat les bases reguladores de la quaranta-cinquena edició del Concurs de cartells anunciadors de la Patum, que se celebrarà del 19 al 23 de juny de 2019.

El concurs es convoca per escollir l'obra que anunciarà les festes de Corpus d'enguany «mitjançant la selecció d'una sèrie de propostes finalistes escollides per un jurat qualificador que seran sotmeses a votació popular, en última instància, per triar-ne la guanyadora» han indicat fonts municipals.

El termini per a la presentació d'obres és obert i cada participant podrà presentar un màxim de dos treballs que hauran de ser originals, inèdits i anònims. El format serà vertical, de 38 x 60 centímetres, i les obres hauran de presentar-se sobre un suport de cartró ploma d'uns 5 mil·límetres de gruix. En totes les propostes caldrà incloure-hi obligatòriament la inscripció Ciutat de Berga-La Patum - Corpus de 2019. Els treballs podran ser elaborats amb qualsevol tècnica artística, «però la proposta presentada haurà de ser el resultat de l'obra prèviament digitalitzada per evitar les dificultats que poden comportar els dissenys realitzats amb tècniques de relleu o collage a l'hora de ser reproduïdes o impreses»

Totes les persones interessades podran presentar les seves obres fins al 5 d'abril de 2019, a les 2 del migdia. El lliurament de les obres es realitzarà a l'Oficina de Turisme de Berga, situada al carrer Mare de Déu dels Àngels, número 7. Aquest any, es mantindrà la dotació econòmica dels premis del certamen corresponent al primer premi (1.000 euros) i a l'accèssit (300 euros). Es manté l'augment de l'import econòmic dels premis « una iniciativa que es va adoptar en l'edició anterior, a proposta del Patronat de La Patum, per tal d'incentivar la participació al concurs» han recordat fonts municipals.

Les bases del Concurs de cartells de La Patum 2019 es poden consultar al web oficial de La Patum ( www.lapatum.cat) o al web municipal www.ajberga.cat.