El govern de Berga ha fet una crida per tal que els veïns els deixin cartes o fotografies relacionades amb el franquisme. L'objectiu és poder-ho escanejar o que els veïns les enviïn ja en format digital a través d'una pestanya que es crearà a la web del consistori, segons va explicar el regidor Ivan Sánchez. Aquest material es farà servir per recuperar la memòria històrica local en un format encara per decidir que podria ser un llibre o una exposició, segons va explicar Sánchez. També va demanar «la implicació de les entitats» per fer feina sobre els berguedans exiliats durant la guerra civil i contraposar-lo amb els que viuen a la capital berguedana en l'actualitat, els refugiats d'arreu del món.

«Fa quatre anys que treballem per la recuperació de la memòria històrica, fem actes per dignificar la memòria de qui va ser víctima d'afusellaments, judicis, exili». En aquest sentit, Sánchez va assegurar que «no volem celebrar» els 80 anys de l'arribada de les tropes franquistes a Berga sinó «recordar que fa 80 anys que estem patint el franquisme», perquè sosté que «la Transició va ser una farsa de l'Estat» que ha acabant derivant en l'auge del neofeixisme.

En el mateix sentit, l'alcaldessa inhabilitada Montse Venturós va afirmar que «la història es repeteix: el que estem vivint és fruit de no haver fet una reparació històrica i de no conèixer els problemes passats».

Finalment, Sánchez va donar les gràcies a la família de Quirze Casals per la imatge del cartell del cicle, extreta dels dibuixos i les cartes que aquest berguedà enviava a casa seva des del front durant la guerra.