Una quarantena de persones van participar, ahir a la tarda, al primer dels actes que organitza l'Ajuntament de Berga i la comissió de Memòria Històrica en el 80è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Berga. Ahir, justament, dia 2 de febrer, se celebraven els 80 anys exactes d'aquesta efemèride.

La primera de les activitats va tenir lloc pels carrers de Berga, una proposta que ja s'ha realitzat en les darreres edicions. Es tracta d'una ruta guiada que ressegueix el camí que van seguir les tropes franquistes en la seva entrada a la ciutat. L'historiador Albert Cols va explicar alguns dels esdeveniments que van tenir lloc a la ciutat durant la guerra civil en alguns dels seus escenaris. Els assistents a la ruta van poder entrar, en acabar, al refugi que encara es conserva a la part inferior de l'edifici del Teatre Municipal.

Les activitats continuen aquesta tarda amb la projecció del documental El silencio de otros. La cita serà a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Patronat de Berga. Les propostes seguiran la setmana vinent amb l'obra de teatre Rastres_Argelers i l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme.