La regidora de la CUP de l'Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha estat citada pel fiscal de l'àrea de Manresa per declarar com a testimoni en la causa oberta contra Montse Venturós per haver signat els decrets de convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre. Tal i com ha avançat l'Aquí Berguedà i ha confirmat la mateixa regidora Garcia a Regió7, la seva intenció és no presentar-se davant del fiscal aquest dilluns 4 de febrer, dia que ha estat citada. Venturós tampoc va assistir a declarar l'octubre del 2017, quan va ser citada per primer i únic cop per aquesta investigació, que no està relacionada amb la causa per no haver retirat l'estelada del balcó del consistori, per la qual està inhabilitada durant sis mesos.

Tal i com ja va explicar aquest diari, el fiscal no ha resolt encara la situació de Montse Venturós en relació a l'1-O. En canvi, sí que ho ha fet amb tres dels cinc alcaldes de la Catalunya central investigats per la mateixa causa. El mateix fiscal ha arxivat els casos. Juntament amb la causa contra Venturós, també resta oberta la investigació de l'alcalde de Capellades, Aleix Auber per la qual el fiscal s'ha inhibit a favor d'un jutjat d'Igualada, tal i com va publicar Regió7.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també ha arxivat la causa contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, llavors president de l'Associació Catalana de Municipis, i l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència i actual alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. Els dos van declarar com a investigats fa uns mesos per haver promogut l'1-O entre els alcaldes.