L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians ha anunciat que demanarà al jutjat d'instrucció de Berga que sol·liciti l'extradició d'Abel Azcona perquè declari per un delicte de profanació i un altre contra els sentiments religiosos. L'artista, que estava citat a declarar aquest dimarts davant del jutge, «ha enviat una carta des de Colòmbia" -segons l'entitat- "declarant-se en rebel·lia». Aquesta entitat és la que ha denunciat a l'artista navarrès pel muntatge contra la pederàstia dins de l'Esglèsia Catòlica que Abel Azcona va fer al Konvent de cal Rosal el 2016, el mateix que havia fet d'antuvi a Pamplona. La mateixa associació va denunciar-lo. Els tribunals van desestimar-ho en considerar un exercici del dret de la llibertat d'expressió

Aquest dimarts,en un comunicat, la presidenta de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, Polònia Castellanos, titlla d'intolerable aquest comportament i assegura que «arribarem fins al final perquè aquestes actuacions no quedin impunes». Castellanos anuncia que «si Azcona torna a evadir la cita judicial, sol·licitarem al jutge que li imputi a més un delicte d'obstrucció a la justícia».

L'entitat diu que les 242 hòsties consagrades que Azcona va fer servir el 2016 per formar la paraula pederàstia al centre d'art del Konvent de cal Rosal «van ser sostretes de diverses eucaristies».

En el comunitat, Associació Espanyola d'Advocats Cristians es defineix com una associació civil sense ànim de lucre fundada el 2008. «Defensa en l'àmbit jurídic els valors inspirats en el cristianisme». Està formada per advocats, procuradors, juristes, professors i estudiants de dret que «busquen la promoció de la cultura de la Vida, la defensa de la família i la llibertat religiosa» segons informen a la nota.