05 de febrer de 2019
05.02.2019

El Teatre Municipal de Berga recupera l'activitat després de la inundació

S'ha reparat el motor del teló tallafocs que va quedar malmès per l'aigua del sistema antiincendis

04.02.2019 | 22:29
L'aigua va afectar la part inferior de l'escenari i un tros de la platea

El Teatre Municipal de Berga ja ha recuperat l'activitat després d'haver hagut de tancar temporalment a causa de la inundació que hi va haver a l'equipament per una avaria en el sistema antiincendis el 9 de gener passat Segons ha explicat a Regió7 la regidora de Cultura, Mònica Garcia, en les darreres setmanes s'ha treballat per avaluar els danys i assegurar que l'equipament podia obrir portes amb totes les garanties de seguretat per als espectadors i els professionals.

El 28 de gener passat es va reobrir la sala després de la realització d'algunes reparacions necessàries per al funcionament dels equips, així com del sistema de seguretat. Una de les principals afectacions va ser la del motor del teló tallafocs, que separa la caixa escènica de la platea. «Va quedar afectat per l'aigua que va caure, i s'ha hagut de reparar», va detallar Garcia. A banda d'aquesta actuació, s'han demanat pressupostos per a d'altres elements «que han quedat parcialment afectats i que cal revisar o reparar» com per exemple el teló de l'escenari, que s'ha encongit.

La regidora de Cultura ha assegurat que l'equipament pot funcionar amb normalitat i espera que les properes setmanes s'acabin de solucionar «aquests petits elements que han quedat pendents». A hores d'ara, encara no s'han pogut quantificar els costos que va suposar l'avaria d'una vàlvula de la cortina d'aigua antiincendis, que va provocar la inundació. «Estem pendents que l'asseguradora acabi de fer l'avaluació corresponent i puguem saber exactament quines despeses queden cobertes en la seva totalitat, i quines no», ha dit.

La setmana passada, el Teatre Municipal ja va acollir les funcions del programa de teatre escolar dirigit a tots els centres educatius de primària de la comarca, tot i que des del 9 de gener fins a la reobertura, el dia 28, es van haver de suspendre algunes activitats previstes a l'equipament. La primera, la darrera de les funcions de la temporada dels Pastorets de La Farsa, així com també algunes funcions del programa de teatre als instituts.

Aquest cap de setmana s'inicia la programació cultural d'hivern impulsada per l'Ajuntament de Berga i les entitats de teatre locals, que s'allargarà fins al mes d'abril. «L'activitat prevista es podrà dur a terme amb tota normalitat», ha assegurat Garcia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook