Abel Garcia Marín és l'alcaldable del PSC a Berga segons ha fet públic aquest dimecres. Abel Garcia és regidor de la Pobla de Lilet, vicepresident segon del Consell Comarcal del Berguedà on porta les carteres d'Esports, Comunicació, Transport i Turisme Actiu gràcies al pacte de govern establert amb el PDeCAt i Democràtes amb el PSC en l'inici d'aquest mandat. A més, és president del Consell Esportiu del Berguedà. Professionalment és el cap d'Esports de l'Ajuntament de Mollet.

En un comunicta, la secretària d'Organització del PSC Mercè Cardona, ha explicat que «el PSC li ha confiat la tasca de representar el partit a la capital de la comarca, després d'uns anys complicats». I és aquest mandat el partit ha fet la seva particular travessa pel desert a Berga atès que a les eleccions del 2015 amb Rosalia Monroy com a cap de llista el partit va assolir els seus pitjors resultats a la capital berguedana quedant-se amb un sol escó.

Fonts del partit han exposat que l'experiència de la gestió política local i comarcal d'Abel Garcia «el converteix en un candidat ideal per impulsar el partit, a la ciutat, i alhora esdevenir representant en el consistori de la ciutat». Hi han afegit que «l'encàrrec que se li ha fet, el motiva a buscar candidats i candidates, amb vistes a construir una llista transversal, que permeti encarar els grans reptes de Berga, de cara els propers anys». El PSC ha constituit un grup de treball que «començarà a preparar el programa electoral per aquestes eleccions. Estem segurs que els berguedans i berguedanes el trobaran de prou interès i efectivitat, com per fer-li confiança»