El PSC de Berga ja té alcaldable per a les eleccions del 26-M. Es tracta del jove poblatà Abel Garcia Marín (la Pobla de Lillet, 1977), amb qui el partit confia guanyar musculatura a la capital berguedana després de la particular travessa pel desert que ha viscut el seu grup municipal a la ciutat amb una sola representant (Rosalia Monroy) aquest mandat, després d'haver-se quedat sense regidors en la legislatura 2011-2015. Ara, un cop la secció local del partit ha ratificat el seu candidat, que també ha avalat la federació socialista de la Catalunya Central, la propera tasca d'Abel Garcia serà confegir una llista per presentar-se als comicis municipals amb l'objectiu de «governar Berga», segons ha declarat a Regió7.

El punt de partida dels socialistes per assolir la vara de l'alcaldia de Berga és dolent. El 2015 van obtenir el pitjor resultat de la seva història a la ciutat amb una candidatura encapçalada per Rosalia Monroy, exregidora d'Avià, que va quedar amb 517 vots. Al seu moment, aquesta collita es va considerar com un mal menor per al PSC, ja que aquests mig miler de vots li van permetre mantenir el grup municipal a Berga. Ara, els socialistes volen fer un pas més, segons ha explicat Abel Garcia, que anhela «obtenir uns resultats que ens permetin ser importants a la ciutat».

Abel Garcia és graduat en Història per la UAB. Treballa de cap d'Esports a Mollet i també havia estat a la Diputació de Barcelona. Actualment és regidor a la Pobla de Lillet, vicepresident segon del Consell Comarcal del Berguedà, on porta les carteres d'Esports, Comunicació, Transport i Turisme Actiu gràcies al pacte de govern establert entre el PSC, el PDeCAT i Demòcrates en l'inici d'aquest mandat. A més, és president del Consell Esportiu del Berguedà. Va ser regidor de govern i primer tinent d'alcalde de la Pobla de Lillet del 2004 al 2011.

En declaracions a aquest diari, Abel Garcia ha admès que el fet de no ser de Berga pot representar un handicap atès que és poc conegut a la capital. Garcia també treballa fora de la comarca, tot i que puntualitza que «visc al Berguedà» Amb tot, ha assegurat que «conec bé la ciutat» per la seva feina com a vicepresident segon del Consell Comarcal aquests quatre anys. Destaca que una de les seves virtuts és que «conec els viaranys del món de l'administració local, no em fa por».

Abel Garcia ha recordat que el PSC tradicionalment ha tingut presència a Berga i que «malgrat tot seguim traient vots». Des d'ara i fins als comicis municipals, «treballaré per acostar-me al màxim de gent possible, per donar-me a conèixer», ha dit. «Esmerçaré tots els esforços per millorar resultats», ha manifestat.

El dirigent socialista berguedà explica que liderar la candidatura del seu partit a Berga constitueix «un repte» que afronta «amb molta il·lusió. Sé que és una decisió que en aquests moments [polítics] requereix valentia». L'alcaldable socialista de Berga ha assegurat que «estic carregat d'arguments» per ser el cap de cartell. «Vull millorar la ciutat de Berga i aprofitar el meu bagatge i experiència en el món de la gestió local, comarcal i provincial, puc aportar coses».