La gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, segons ha pogut saber Regió7. Cecília Camprubí, la vicepresidenta de l'entitat, que gestiona entre d'altres serveis l'escola d'educació especial Llar Santa Maria de Queralt i el centre especial de treball Taller Coloma, ha confirmat que la fins fa poc responsable de l'associació, va presentar la seva renúncia el passat 31 de gener. La dimissió de Canal, històrica membre activa de l'entitat, ve motivada per la preocupant situació econòmica que pateix l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà.

Fina Canal ha estat gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà des de l'any 1990, tot i que abans ja havia ocupat el càrrec de directora, durant gairebé dues dècades, de l'escola d'educació especial Llar Santa Maria de Queralt que va posar-se en marxa el 1972 per cobrir la mancança existent a la comarca.

La vicepresidenta de l'entitat, Cecília Camprubí, ha assegurat que la situació econòmica de l'associació és «complicada» tot i que ha preferit no detallar quins són aquests problemes econòmics que els afecten. Segons Camprubí, la gestió de la situació va entomar-se a principis de gener des de tota la junta, però Canal ha decidit apartar-se'n presentant la seva dimissió, que va ser acceptada per la resta de la junta, tal i com ha confirmat Camprubí. Canal no ha respòs a les trucades d'aquest diari.

A hores d'ara i des de ja fa uns dies, la resta de membres de la direcció treballen «amb moltes forces» per aconseguir revertir aquesta mala situació «i trobar solucions al respecte». Camprubí ha anunciat que properament donaran a conèixer més detalls del mal moment econòmic pel que passen però ha afirmat que el «més important és tirar endavant perquè tots els usuaris de l'entitat s'ho mereixen».

Actualment, l'associació dona servei a més de 250 persones amb necessitats especials, des d'infants i joves amb l'escola Llar Santa Maria de Queralt; als adults que tenen feina gràcies al centre especial de treball Taller Coloma, passant pels usuaris de la llar-residència, del programa de suport a la pròpia llar, o del servei d'atenció precoç, entre d'altres.