El passeig de la Indústria de Berga acull enguany la primera edició de l'Aplec Formatger. Es durà a terme al passeig de la Indústria durant aquest de setmana. Aquest certamen neix de la Fira Internacional del Formatge que s'ha celebrat en els darrers anys. L'Aplec Formatger és una evolució d'aquesta amb un canvi de format. Serà una trobada que pretén donar a conèixer «en profunditat» la cultura formatgera.

L'objectiu d'aquest canvi és «potenciar molt més el producte del formatge i donar-li més importància.» En aquest cas, es veurà reflectit amb la tapa formatgera, tapes i canapès fets amb formatge que es podran adquirir durant tot el dia. Durant unes hores hi haurà la Happy Hour, en què les tapes tindran un preus més populars.

Hi haurà un programa d'activitats per a totes les edats. Per a adults s'hi podran trobar activitats com un tast de formatges a cegues, la cursa formatgera, diferents sessions de discjòquei, concurs de munyir la cabra, entre d'altres. Els més petits tindran activitats com el concurs de ratllar formatge, concurs de munyir la cabreta i també hi haurà un espai reservat exclusivament per a ells: El Petit Formatget. Aquí hi podran fer tallers gastronòmics, tallers creatius i gaudir de les a diferents atraccions.

Totes aquestes activitats aniran complementades amb un seguit d'expositors de formatges i altres productes d'alimentació en format mercat, que oferiran el seu producte i que estaran ubicats al centre del passeig. També hi haurà una zona de food trucks on se serviran diferents plats durant tota la jornada.