Aquesta setmana s'han obert les inscripcions per participar a la resta de curses de la Salomon Ultra Pirineu, després que la setmana passada es coneguessin el miler de participants que correran la prova mare d'aquesta competició després de fer un sorteig perquè el nombre de preinscripcions va superar les places disponibles. Concretament, s'han posat a disposició dels corredors 3.200 dorsals per disputar la Trail Pirineu, la Mitja Pirineu i la Nit Pirineu.

Tal com ja va explicar aquest diari, una de les novetats d'aquest any és que la Marató Pirineu es reinventa, conserva els trams més emblemàtics de la cursa, però dona a llum la Trail Pirineu (56 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu), amb un total de 1.000 dorsals disponibles. Al naixement de la Trail Pirineu també l'acompanyaran els 1.000 dorsals de l'Sky Pirineu, de 36 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu, que configurarà l'última cursa del calendari de les Migu Run Skyrunner World Series 2019.

La Mitja Pirineu, de 19 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu i molt ràpida, que celebra el seu segon any de vida, disposa de 1.000 dorsals, mentre que la Nit Pirineu (5 quilòmetres i 860 metres de desnivell positiu) amb sortida a l'estació d'esquí de la Molina i arribada al refugi Niu d'Àliga, disposa de 200 dorsals.

Un any més els pobles de Bagà, Bellver de Cerdanya i el Parc Natural del Cadí-Moixeró tornaran a ser els escenaris de la cursa, en què participaran centenars de corredors d'arreu del món per viure alguna de les proves d'aquesta competició.