08 de febrer de 2019
08.02.2019
Regió7

L'Ajuntament de Berga arranjarà el ferm d'una vintena de carrers en mal estat

L'actuació costarà 349.855 euros i el període d'execució serà de quatre setmanes un cop s'iniciïn

08.02.2019 | 13:34
Actuació d'urgència a la Font del Ros per tapar forats el passat juny

L'Ajuntament de Berga ha anunciat una campanya d'arranjament i asfaltat de carrers. És per això que ha iniciat la tramitació de l'expedient de contractació per portar a terme el projecte d'arranjament del ferm de prop d'una vintena de carrers. Segons fonts municipals, es tracta d'un projecte de pavimentació de diversos trams del nucli urbà "per pal·liar el deteriorament de l'asfalt causat per l'ús, les inclemències meteorològiques i l'estesa de fundents en cas de gelades i nevades". La combinació d'aquests elements, han explicat, requereix una reparació per eliminar els sots i irregularitats de la xarxa viària de la ciutat, així com per mantenir els vials amb les condicions òptimes d'utilització.

Conservació i manteniment del paviment

El projecte contempla l'adequació dels trams que presenten un estat de degradació més avançat i també es preveu la planificació de futures actuacions de conservació i manteniment dels vials que presenten afectacions més lleus. En aquest sentit, els treballs consistiran en la renovació i el reforç del paviment en zones localitzades, el fresat del ferm i la reposició de les marques vials dels trams inclosos en els treballs d'arranjament.

El consistori preveu actuar en gairebé una vintena de vials de la zona del Passeig de les Estaselles, el Passeig de la Pau, la Font del Ros, el Tossalet de les Forques, la Rasa dels Molins, l'Avinguda del Canal Industrial, Santa Eulàlia, la Serra de Casampons i Els Pedregals. Les obres tindran un període d'execució de quatre setmanes i un pressupost de licitació de 349.855,72 euros que estaran finançats a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Procés de licitació del projecte

Els tècnics municipals estan ultimant l'expedient de contractació, la part tècnica del qual ja es troba aprovada que és la que conté la concreció dels requisits, l'estimació del preu i l'elaboració dels plecs de les clàusules administratives i de prescripcions tècniques de la licitació del contracte del projecte d'arranjament del paviment. Quan es disposi de la part administrativa de l'expedient de contractació, s'obrirà la convocatòria pública per tal que les empreses interessades en el contracte puguin presentar les seves ofertes. Posteriorment, l'Ajuntament valorarà i puntuarà les ofertes i comprovarà la documentació acreditativa de cadascuna de les empreses candidates per resoldre l'adjudicació a favor de l'oferta econòmicament més avantatjosa. Després de la publicació de la resolució, es procedirà a la signatura del contracte entre l'administració i l'empresa adjudicatària per tal d'iniciar els treballs descrits en el projecte. El pagament de les obres quan s'hagi executat el contracte es realitzarà segons les condicions previstes a l'expedient de contractació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook