La gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal, ha dimitit del seu càrrec, segons ha pogut saber Regió7. Cecília Camprubí, la vicepresidenta de l'entitat, que gestiona entre altres serveis l'escola d'educació especial Llar Santa Maria de Queralt i el centre especial de treball Taller Coloma, va confirmar ahir que la fins fa poc responsable de l'associació va presentar la seva renúncia el 31 de gener passat. La dimissió de Canal, històrica membre activa de l'entitat, està motivada per la preocupant situació econòmica que té l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà.

Fina Canal ha estat gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà des de l'any 1990, tot i que abans ja havia ocupat el càrrec de directora, durant gairebé dues dècades, de l'escola d'educació especial Llar Santa Maria de Queralt, que va posar-se en marxa el 1972 per cobrir la mancança existent a la comarca.

La vicepresidenta de l'entitat, Cecília Camprubí, va assegurar que la situació econòmica de l'associació és «complicada» tot i que va preferir no detallar quins són aquests problemes econòmics que els afecten. Segons Camprubí, la gestió de la situació va entomar-se a principi de gener des de tota la junta, però Canal va decidir apartar-se'n i presentar la dimissió, que va ser acceptada per la resta de la junta, tal com va confirmar Camprubí. Canal no va respondre ahir a les trucades d'aquest diari.

A hores d'ara i des de ja fa uns dies, la resta de membres de la direcció treballen «amb moltes forces» per aconseguir revertir aquesta mala situació «i trobar solucions». Camprubí va anunciar que properament donaran a conèixer més detalls del mal moment econòmic pel que passen però va afirmar que el «més important és tirar endavant perquè tots els usuaris de l'entitat s'ho mereixen».

Actualment, l'associació dona servei a més de 250 persones amb necessitats especials, des d'infants i joves amb l'escola Llar Santa Maria de Queralt, als adults que tenen feina gràcies al centre especial de treball Taller Coloma, passant pels usuaris de la llar-residència, del programa de suport a la pròpia llar, o del servei d'atenció precoç, entre altres.