La secció sindical de la CGT de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha denunciat que «els treballadors de l'empresa no hem cobrat la paga extra de Nadal que ens tocava segons conveni». I també que De la mateixa manera «des de l'empresa se'ns ha informat que no hi ha diners per seguir pagant les nòmines».

En un comunicat, la secció sindical de la la CGC de l'Associació assegura que les treballadores del centre especial de treball del Taller Coloma «també s'han vist afectades per aquesta situació i no han vist reflectit l'augment del salari mínim interprofessional (que ha passat a 900 euros a partir de l'1 de gener) en la nòmina de gener tal i com toca per llei».

En el comunicat esmentat la CGT explica que «vam plantejar una bateria de reivindicacions i vam demanar tot el que tenim dret a demanar com a representants de les treballadores per tal de conèixer també la situació econòmica real de l'entitat». Malgrat això «la documentació que se'ns va facilitar al seu moment no respon en absolut a la situació econòmica amb la que es troba l'entitat a dia d'avui. De fet encara no tenim coneixement real de la situació econòmica malgrat tenir-ne dret com a representats de les treballadores» asseguren.

Mala gestió de l'antiga gerent

La secció sindical de la CGT a l'Associació Pro Disminuïts del Berguedà atribueix la situació en què es troba l'entitat a una mala gestió de l'anterior gerent Fina Canal que ha dimitit del seu càrrec tal i com ja va informar aquest diari. «Ens trobem que l'antiga gerent la Fina Canal, ferma opositora a la nostra feina sindical, a part de no informar de la situació econòmica real de l'empresa, a dia d'avui no ha fet traspàs a la nova junta gestora perquè pugui assumir la situació de caos que ha deixat com a herència. Denunciem aquesta mala gestió i falta de transparència per part de la Fina Canal que ha portat l'entitat a la situació en la que es troba a l'actualitat».

La secció sindical de la CGT «ens preguntem com hem arribat fins aquí i demanem responsabilitats» alhora que informen que «hem iniciat els tràmits per defensar els nostres drets a nivell legal i òbviament no descartem altres mesures de pressió si aquesta situació no canvia»