L'Associació Ginkgo-Apac del Berguedà de persones afectades pel càncer ha organitzat la tercera edició de la caminada solidària «Pas a pas» per recollir fons per a la investigació del càncer infantil . Tindrà lloc el 10 de març i l'organització espera que aplegui almenys 600 persones com el 2018 . Se sortirà a les 10 del matí de la plaça de la Font del Ros de Berga i el recorregut serà de 6 quilòmetres a redós de la serra de Noet.

La presidenta de l'entitat Aurora Fernández ha presentat la caminada aquest dilluns així com també les activitats que l'entitat programa per celebrar el seu desè aniversari de vida que s'escau el setembre d'enguany

Els diners que s'obtinguin amb les inscripcions seran per l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona especialitzat en oncologia pediàtrica, cardiopaties congènites i malalties minoritàries en infants. Les inscripcions es poden fer a "Cal Fàbregas", local de Ginkgo situat al carrer Major. Aurora Fernàndez ha fet una crida perquè qui vulgui participar formalitzi la seva inscripció a l'avançada per facilitar la logística de l'organització. La donació és de 10 euros per a persones majors de 14 anys. L'any 2018 es van aconseguir 6.000 euros gràcies a la caminada solidària,

Actes tot l'any

Aurora Fernández ha explicat que aquest 2019 l'entitat que presideix -que treballa per donar suport a les persones afectades pel càncer així com també els seus familiars al Berguedà- ha programat una conjunt d'actes per commemorar la fita. La més immediata serà el dia 15 de febrer. Amb l' escola de Sant Joan de Berga, es commemorarà el dia del càncer infantil. Fonts del centre han explicat que «els alumnes més grans elaboraran broquetes de fruita amb l'ajuda de voluntàries de Ginkgo i de pares i mares voluntaris de l'escola, posteriorment les posaran a venda a la sortida de l'escola on tothom en podrà comprar, cal mencionar que la fruita és gentilesa de Súper Verd on cal agrair-los la seva col·laboració totalment desinteressada».

Els diners que es recaptin seran per a l'Hospital Sant Joan de Déu, per la investigació sobre la cura del càncer infantil. A més, els alumnes de l'escola «faran targetons amb desitjos ,que els penjaran a la balla que envolta l'escola de Sant Joan». Aquell dia al pati de l'escola, els nens i nenes des de P3 fins a 6è, ensenyaran els cartells que cadascú ha dibuixat per anunciar la Caminada que organitza Ginkgo el dia 10 de març, justament per la mateixa causa solidària. A més «s'omplirà tot el pati de globus de color daurat, que és el color que simbolitza el càncer infantil, cada nen i nena, podrà emportar-se un globus a casa i penjar-lo al balcó, en senyal de solidaritat amb tots els infants que pateixen aquesta malaltia i així, fer-ho visible per tota la ciutat».

En el darrer any Ginkgo ha aconseguit recollir 14.000 euros amb les activitats que duu a terme

La caminada solidària de Ginkgo es fa en col·laboració amb el consistori de Berga. El regidor Ivan Sánchez ha fet una crida perquè la caminada Pas a Pas de Ginkgo assoleixi el miler de participants i també perquè la gent ja faci les seves pre-inscripcions.