La secció sindical de la CGT de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha denunciat que «els treballadors de l'empresa no hem cobrat la paga extra de Nadal que ens tocava segons conveni». I també que no està clar que es puguin pagar els sous del febrer: «Des de l'empresa se'ns ha informat que no hi ha diners per seguir pagant les nòmines».

Unes afirmacions que fins ahir no havien rebut resposta per part dels portaveus de la junta gestora que actualment està al capdavant de l'entitat, després de la dimissió de la gerent Fina Canal el 31 de gener passat. Tot i que se sap que la seva marxa té a veure amb la delicada situació econòmica que travessa l'entitat -tal com ja va informar aquest diari dissabte-, a hores d'ara els gestors no han donat a conèixer quin és l'estat econòmic de l'associació. Aquest fet genera incertesa pel futur amb relació tant al manteniment dels llocs de treball, un centenar aproximadament, com a una possible retallada de serveis que presta l'entitat a més de 250 persones. Fonts de la junta han explicat a aquest diari que «estem treballant per saber on som i, un cop ho sapiguem, llavors convocarem una assemblea per informar els socis».

La secció sindical de la CGC de l'associació ha estat la que ha informat que els treballadors no han cobrat la paga de Nadal. I que pateixen per les properes nòmines. El sindicat assegura que les treballadores del centre especial de treball del Taller Coloma «també s'han vist afectades per aquesta situació i no han vist reflectit l'augment del salari mínim interprofessional (que ha passat a 900 euros a partir de l'1 de gener) en la nòmina de gener tal com toca per llei».

Per la seva banda, Pere Dot, assessor de Comissions Obreres del comitè d'empresa del Taller Coloma, ha explicat que «s'ha demanat documentació per saber quina és la situació econòmica» de l'entitat. La prioritat «són els llocs de treball». Dot ha reconegut que la situació «és preocupant» i que «es fa difícil» anar més enllà en les valoracions perquè «estem esperant la informació».

D'altra banda, fonts de la CGT han explicat que «vam plantejar una bateria de reivindicacions i vam demanar tot el que tenim dret a demanar com a representants de les treballadores per tal de conèixer també la situació econòmica real de l'entitat». Malgrat això, «la documentació que se'ns va facilitar al seu moment no respon en absolut a la situació econòmica en què es troba l'entitat avui. De fet, encara no tenim coneixement real de la situació econòmica malgrat tenir-hi dret com a representats de les treballadores», asseguren.

La secció sindical de la CGT a l'Associació Pro Disminuïts del Berguedà atribueix la situació a una mala gestió de l'anterior gerent, Fina Canal, que ha dimitit del càrrec, tal com ja va informar aquest diari, i que ha declinat fer declaracions. «Ens trobem que l'antiga gerent, Fina Canal, ferma opositora a la nostra feina sindical, a part de no informar de la situació econòmica real de l'empresa, a hores d'ara no ha fet traspàs a la nova junta gestora perquè pugui assumir la situació de caos que ha deixat com a herència. Denunciem aquesta mala gestió i falta de transparència per part de Fina Canal que ha portat l'entitat a la situació en la qual es troba a l'actualitat».

La secció sindical de la CGT s'ha preguntat «com hem arribat fins aquí, demanem responsabilitats», i diuen que «hem iniciat els tràmits per defensar els nostres drets a nivell legal i òbviament no descartem altres mesures de pressió si aquesta situació no canvia».