12 de febrer de 2019
12.02.2019
Regió7

Ginkgo convoca la caminada per lluitar contra el càncer infantil

Els organitzadors preveuen que enguany se superin els 600 participants registrats en la darrera edició

11.02.2019 | 22:58
Aurora Fernández i Ivan Sánchez amb cartells de la caminada, ahir

L'Associació Ginkgo-Apac del Berguedà de persones afectades pel càncer ha organitzat la tercera edició de la caminada solidària «Pas a pas», per recollir fons per a la investigació del càncer infantil. Tindrà lloc el 10 de març i l'organització espera que aplegui almenys 600 persones, com va passar el 2018. Se sortirà a les 10 del matí de la plaça de la Font del Ros de Berga i el recorregut serà de 6 quilòmetres a redós de la serra de Noet, com l'any passat.

La presidenta de l'entitat, Aurora Fernández, va presentar la caminada ahir, dilluns, a tocar de l'església de Sant Bartomeu de la Valldan, per on passarà la caminada. A més, també les activitats que l'entitat programa per celebrar el seu desè aniversari, que s'escau el setembre d'enguany.

Els diners que s'obtinguin amb les inscripcions seran per a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, especialitzat en oncologia pediàtrica, cardiopaties congènites i malalties minoritàries en infants. Les inscripcions es poden fer a Cal Fàbregas, local de Ginkgo situat al carrer Major. Aurora Fernández va fer una crida perquè qui hi vulgui participar formalitzi la seva inscripció a l'avançada per facilitar la logística de l'organització. La donació és de 10 euros per a persones més grans de 14 anys. L'any 2018 es van aconseguir 6.000 euros gràcies a la caminada solidària.


Actes tot l'any

Aurora Fernández va explicar que aquest 2019 l'entitat que presideix -que treballa per donar suport a les persones afectades pel càncer, així com també als seus familiars, al Berguedà– ha programat un conjunt d'activitats per commemorar la fita. La més immediata serà el dia 15 de febrer. Amb l'escola de Sant Joan de Berga, es commemorarà el dia del càncer infantil. Fonts del centre han explicat que «els alumnes més grans elaboraran broquetes de fruita amb l'ajuda de voluntàries de Ginkgo i de pares i mares voluntaris de l'escola, i posteriorment les posaran a venda a la sortida de l'escola, on tothom en podrà comprar. Cal esmentar que la fruita és gentilesa de Súper Verd, als quals cal agrair la col·laboració totalment desinteressada».

Els diners que es recaptin seran per a l'Hospital de Sant Joan de Déu, per a la investigació sobre la cura del càncer infantil. A més, els alumnes de l'escola «faran targetes amb desitjos, que penjaran a la tanca que envolta l'escola de Sant Joan». Aquell dia, al pati de l'escola, els nens i nenes des de P3 fins a sisè ensenyaran els cartells que cadascun haurà dibuixat per anunciar la caminada que organitza Ginkgo el dia 10 de març, justament per la mateixa causa solidària.

A més, «s'omplirà tot el pati de globus de color daurat, que és el color que simbolitza el càncer infantil, i cada nen i nena podrà emportar-se un globus a casa i penjar-lo al balcó, en senyal de solidaritat amb tots els infants que pateixen aquesta malaltia i, així, fer-ho visible per tota la ciutat».

En el darrer any Ginko ha aconseguit recollir 14.000 euros amb les activitats que fa.

La caminada solidària de Ginkgo s'organitza en col·laboració amb el consistori de Berga. El regidor Ivan Sánchez va fer una crida perquè la caminada «Pas a pas» de l'entitat assoleixi el miler de participants, i també perquè la gent ja comenci a fer les preinscripcions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook