12 de febrer de 2019
12.02.2019

Més de 250 persones reclamen la llibertat dels presos a Berga

Entitats sobiranistes criden a participar a la manifestació del 16 a Barcelona i a la vaga general del dia 21

12.02.2019 | 20:40
Més de 250 persones reclamen la llibertat dels presos a Berga

Més de 250 persones s'han aplegat aquest vespre a la plaça de Sant Pere de Berga per reclamar la llibertat dels presos polítics en el primer dia del judici. A la convocatòria hi han participat l'alcaldessa inhabilitada de Berga, Montse Venturós; el diputat i alcalde de Cercs Jesús Calderer i representants d'ERC, el PDeCAT, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmmium Cultural del Berguedà que han llegit per torns el manifest comú de la jornada. L'acte ha convocat amb la presència de músics berguedans.

El manifest denuncia que el que ha començat aquest dimarts «és un judici polític» i que «quan es jutgen uns responsables polítics i governamentals» així com líders del teixit social «per haver organitzat un referèndum, no jutgen només aquests responsables i aquests líders, ens jutgen a tots i a totes nosaltres». Aquesta situaicó interpel·la a «independentistes i no independentistes, gent de diferents sensibilitats polítiques i ideològiques, gent que defensem sovint idees i propostes contradictòries, a vegades antagòniques, en relació a com hem d'afrontar les més diverses qüestions polítiques, econòmiques, socials i culturals» per defensar «la democràcia» i «els drets fonamentals, civils i polítics però també en defensa dels drets socials que entenem que estan en perill».

En el comunicat es denuncia «el perill que unes institucions judicials politizades vulguin dur a terme un càstig exemplar decidit per endavant» per tal que «mai ningú no gosi de nou iniciar vies polítiques i democràtiques que posin a debat qüestions que determinades elits polítiques, econòmiques o judicials puguin considerar fora de la llei».

El Berguedà, a Barcelona i a la vaga general


La concentració ha estat l'altaveu també per cridar a la participació a la manifestació que s'ha convocat per aquest dissabte a Barcelona. Les entitats sobiranistes han organitzat autocars per assistir-hi des de diferents poblacions de la comarca. Així mateix s'ha llançat una crida a la participació dels berguedans a la vaga general convocada pel dia 21 de febrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit