13 de febrer de 2019
13.02.2019
Regió7

La nova plaça de l'Estació de Gironella tindrà més accessos i més espais verds

El projecte de remodelació té un cost de 779.000 euros i les obres s'iniciaran aquest dimecres

12.02.2019 | 23:37
Veïns a la plaça de l'Estació de Gironella la setmana passada, abans de l'inici de les obres

Les obres de remodelació de la plaça de l'Estació de Gironella s'iniciaran avui, dimecres, 13 de febrer. El projecte, que tindrà una durada d'actuació de cinc mesos, suposarà un canvi de fesomia d'un dels espais cèntrics i més freqüentats de la vila. A més a més, serà el primer pas per a la construcció de la futura estació d'autobusos, un projecte de la Generalitat. L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat a Regió7 que el projecte servirà per dotar d'un espai «més modern» el municipi i, a la vegada, per adaptar-lo a les necessitats del dia a dia.

Amb aquesta actuació, ha detallat l'alcalde, es guanyarà més espai de passeig a l'avinguda Catalunya, l'artèria principal del municipi, ja que s'ampliarà aquest espai per a vianants. Paral·lelament, ha continuat, es podrà accedir a la plaça per totes les bandes, tenint en compte que actualment només hi ha dos accessos. La reforma inclou també dotar el nou espai de més zones verdes, una de les principals mancances que troba l'alcalde a la plaça actualment.

El projecte inclou també elements decoratius i a la vegada funcionals, com per exemple unes pèrgoles que serviran per dotar d'espais d'ombra la plaça, especialment a la zona del parc infantil. A més a més, s'hi construirà un escenari fix per poder-hi realitzar activitats a l'aire lliure al llarg de l'any. L'acció impulsada pel consistori quedarà enllestida en aproximadament cinc mesos. De manera paral·lela, confia Font, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat treballa en la redacció del projecte per a la construcció de l'estació d'autobusos a la mateixa zona, que substituirà l'actual baixador i que es preveu que surti a licitació a l'estiu.

Les obres de la reforma de la plaça tenen un cost de 779.000 euros, dels quals 350.000 estan finançats per la Diputació de Barcelona i 216.000 formen part del conveni urbanístic signat amb l'empresa Bon Preu.

Mentre s'allarguin les obres, les 42 places d'aparcament que hi ha a la cantonada entre el carrer Balmes i l'avinguda Catalunya es traslladaran a la part nord de la plaça, a la cruïlla entre l'avinguda Catalunya i el carrer 1 d'Octubre. A més a més, segons Font, fins a final de març es mantindrà l'accés a les pistes de petanca perquè l'entitat local pugui desenvolupar l'activitat prevista durant les properes setmanes.

Per altra banda, la zona de joc infantil també es mantindrà oberta fins a final de març. «Hem arribat a un acord amb l'empresa concessionària perquè les obres afectin el mínim els veïns i per això, en lloc de tancar tot l'accés de cop el primer dia, s'anirà fent per fases i s'anirà veient quin ús es pot fer de l'emplaçament a mesura que avanci el projecte», ha afegit l'alcalde.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook