L'Ajuntament de Berga penalitzarà a les comparses que facin ostentació del consum d'alcohol en el decurs de la rua del Carnestoles d'enguany. Així ho ha explicat al regidora de Festes Mònica Garcia en el ple d'aquest dijous responent una pregunta de la regidora del PDeCAT Maria Antònia Ortega

El govern de Berga ha volgut adoptar una mesura per tal de pal·liar "l'ús abusiu" de begudes alcohòliques en el decurs de la rua del Carnaval. La regidora Mònica Garcia ha explicat que d'acord amb les comparses es va plantejar la possibilitat de prohibir el consum d'alcohol per part dels participants de la rua. Tanmateix "al final vam arribar a la conclusió" que aquesta prohibició no es podria controlar que es complís. De manera que s'ha optat per "prohibir l'ostentació del consum alcohòlic". La regidora Garcia ha dit que "la comparsa que ho faci se li restaran un 10% dels punts" del concurs de comparses.

La regidora de Festes ha dit que aquesta "és una mesura de mediació" encaminada a crear consciència de la necessitat de reduir el consum d'alcohol a la rua "encara que sigui a nivell petit però aquest és un primer pas".

Una altra de les mesures que s'introduiran a la rua és que es repartirà aigua i fruita entre els participants i al ball de nit ehi haurà una barra amb begudes sense alcohol. Així mateix hi haurà un punt lila per evitar les agressions sexistes durant la festa com ja s'ha fet amb d'altres celebracions com la Patum, per exemple.