El Berguedà ha estat nominat com a finalista dels premis Green Destinations a la categoria "Best of culture & communities", pel seu treball en turisme sostenible. El jurat ha nominat a la comarca juntament amb el Parc Arqueològic de Petra a Jordània i l'illa de Gozo a Malta.

El premi Culture and Communities valora el lideratge global en la protecció de la cultura i la tradició segons han explicat fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà premiant aquells territoris que involucren les comunitats locals, fomenten la preservació del patrimoni immaterial, la memòria comuna i voluntat de protecció dels elements patrimonials actius per a la societat local.

El guanyador és farà públic durant la cerimònia que tindrà lloc a la fira internacional de turisme ITB de Berlin el pròxim 6 de març.

La comarca va entrar a formar part de les 100 destinacions més sostenibles del món segons la mateixa organització Green Destinations a la tardor del 2018, a través d'una candidatura presentada per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Ara ha estat seleccionada entre les tres millors destinacions dins de la categoria "Best of culture & communities".

Dins d'aquestes 100 destinacions mundials el jurat internacional estableix 7 premis basats en les històries d'èxit de treball sostenible. Les categories d'aquests premis són: ITB Earth Award (lluita contra el canvi climàtic), Culture and Communities (per protegir la cultura i tradició), Cities (evitant la massificació turística), Nature (protegint els hàbitats i el paisatge), Ecotourism (ecoturisme), Seaside (turisme de costa) i The best green destination of each continent (millors destinacions sostenibles de cada continent).