15 de febrer de 2019
15.02.2019

ERC demana «urgència» en el relleu de la direcció de l'escola de música de Berga

Els republicans consideren que l'actual malestar al centre era "evitable"

15.02.2019 | 13:03

El grup municipal d'ERC a Berga ha demanat «urgència» en el procés de relleu a la direcció de l'Escola Municipal de Música de la ciutat. Tal i com ha avançat aquest diari, almenys 26 professors de la trentena que hi ha al centre han signat una instància on demanen que es procedeixi al relleu de la direcció i la creació d'un reglament que determini com cal fer-ho.
En un comunicat, els republicans diuen expliquen que «la situació generada a l'Escola de Municipal de Música de Berga (EMMB) era evitable». Que el centre o tingui un reglament de funcionament propi «s'hauria d'haver solucionat fa temps, el moment que es va convertir en conservatori hauria estat el propici». Els republicans afirmen que «des del curs 2015-2016 hi ha hagut molt temps per aconseguir redactar aquest reglament. A més, en acabar el curs passat calia renovar la direcció. Aquest procés no es va iniciar, generant un malestar innecessari en els professors que ha cristal·litzat de forma que esperem no sigui traumàtica».

A hores d'ara «arribats a aquest punt el que cal és iniciar el procediment per renovar la direcció de l'Escola Municipal de Música tal com es detalla a la normativa educativa vigent i cal també redactar aquest reglament. A més, creiem que cal fer aquests passos amb urgència i demanarem a l'equip de govern de la CUP que portin al proper ple una proposta de reglament per a ser debatuda i aprovada».
D'altra bnada, Esquerra creu que «també cal utilitzar aquesta situació per detallar un mecanisme que permeti a l'ajuntament participar més activament en el dia a dia de l'escola per evitar que una situació com aquesta ens agafi per sorpresa. No entenem com una situació tan greu, la majoria de professorat demana un canvi de direcció, hagi passat inadvertida a l'equip de govern».
Finalment, els republicans es mostren crítics amb el govern de la CUP i asseguren que els preocupa «molt la manca de transparència i d'informació a la qual la CUP ens té acostumats. A la instància presentada per part dels professors es demana que es faci arribar la mateixa a tots els grups polítics, i això no s'ha fet» conclou el comunicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit