Marc Marginet anirà a la llista de l'alcaldable triat pel PDeCAT Jordi Sabata a Berga a les eleccions del proper 26 de maig. Sota el nom de Junts per Berga Sabata ha començat a ensenyar les seves cartes. Sense especificar quin lloc ocuparà a la llista i descartant que necessàriament sigui el número 2, aquest divendres s'ha donat a conèixer el primer nom dels 17 que han de formar part de la candidatura. Junts per Berga té previst anunciar-los un a un a través de les xarxes a través de vídeos amb l'objectiu de crear expectativa al voltant de la seva candidatura i aconseguir-ne la màxima difusió

En aquest vídeo Marc Marginet assegura que Berga «necessita recuperar l'autoestima col·lectiva i convertir-se en una ciutat viva, participativa i compromesa». Creu que la gent, «ha de ser l'autèntica protagonista» de la ciutat.

Marc Marginet té 28 anys i és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i ha cursat pràctiques a la Comissió Jurídico-Assessora de la Generalitat de Catalunya. Actualment és advocat en exercici amb despatx a la Plaça Sant Pere i cursa un màster en Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya i Universitat de Girona.

És monitor i director en Lleure, ha format part durant molts anys del Grup de Colònies a Borredà, i també del Grup Fent Camí i de l'Esplai d'Avià. També ha estat relacionat durant diversos anys al futbol base del CE Berga, el Cal Rosal i amb el primer equip de l'Olvan i el Casserres.

Per altra banda, és membre de l'Agrupació Teatral La Farsa amb qui ha interpretat diferents obres i algun musical conjuntament amb l'Escola Municipal de Música i actual director d'alguna de les seves obres (Hamlet Dramaturg de Ramon Vinyes, El Foc de les Ginesteres de Josep Mª de Sagarra i actualment en preparació d'una obra de contes amb més de 37 actors a l'escenari). Marginet també ha interpretat diversos papers als Pastorets de Berga i n'ha coordinat o dirigit d'altres de la comarca, com els Pastorets de Bagà. Actualment també col·labora activament en les «recreacions» de la Carlinada així com les de la festa d'Els Elois.

Marginet és conegut per presentar el programa «Passions» a Televisió del Berguedà, i per la seva participació al programa «Buscant la Trinca», l'any 2010. En va ser guanyador i va co-protagonitzar la pel·lícula dirigida per Joaquim Oristrell «La Trinca: Biografia no autoritzada» l'any 2011 i de la que en van derivar diversos estius de gires i festes majors amb més de 100 concerts als escenaris i places d'arreu de Catalunya.